Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Disse mobiler stråler mest

Disse mobiler stråler mest

Se listen over hvilke mobiler, der udsender mest stråling.

MINDST stråling
MINDST stråling

At mobiltelfoner udsender stråling er ikke nogen hemmelighed, men der er stor forkskel på, hvor meget de forskellige modeller udstråler.

Nogle mobiler stråler op mod syv gange mere end andre.

Her finder du listen over, hvor meget de forskellige mobiler udsender af strålinger.

MEST stråling
MEST stråling

Farligt?

Der er meget stor uenighed om, hvor farlige strålerne fra mobiltelefoner er.

For nylig har en ny undersøgelse slået fast - at vi intet ved. Man kan simpelthen ikke sige noget med sikkerhed, og forskningen peger hele tiden i hver sin retning.

Det er lovpligtigt for producenterne at opgive, hvor meget telefonerne stråler, og det er de værdier listen nedenfor er lavet ud fra.

Strålingen bliver målt som det antal Watt der bliver absorberet per kilo, når telefonen holdes op imod øret - også kaldet SAR-værdien.

Strålingen må i Danmark ikke overgå 2 W/kg, mens den amerikanske grænse er på 1,6 W/kg.

Den bedste måde at undgå stråling er at bruge et håndfritsæt.

Sony Ericsson værst

Den øverste på listen er Sony Ericssons Satio, der udsender mest stråling. Strålingværdien på 1,58 W/kg er hele syv gange så meget, som de telefoner der er bedst skærmede og kun stråler med beskedne 0,21 W/kg.

Sony Ericsson har tidligere haft problemer med telefoner, der udsendte meget stråling.

Sony Ericsson T650 havde en stråling på 1,8 W/kg, hvilket oversteg den amerikanske grænseværdi, og i dag er telefonen trukket fra markedet.

Smartphones topper listen

Generelt er de avancerede smartphones dem, der stråler mest.

Apples iPhone ligger blandt andet højt på listen, med en strålingsværdi på 1,1 W/kg.

Men også HTC er overrepræsenteret på listen. HTC Tattoo og Hero ligger begge langt over normen.

Selvom de smarte mobiler ligger i top, finder vi også Nokia C5, som er en helt ordinær telefon i den billigste ende, øverst på listen. Hele 1,34 W/kg stråling udsender C5.

Se hele listen her.

Læs også:
Stadig tvivl om kræftfaren ved mobilsnak

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Thomas Lester 13-06-2010 14:13:45

For nylig har en ny undersøgelse slået fast - at vi intet ved. Man kan simpelthen ikke sige noget med sikkerhed, og forskningen peger hele tiden i hver sin retning.


Jeg har desværre meget lidt tillid til at teleindustrien frivilligt og i omsorg for brugerne vil fortælle os hvad de ved - alt tyder på at der er god grund til at være opmærksom på hvordan og hvor meget man udsætter sig selv for mobilstråling.

Læs evt. dokumentet her under og se youtube videoen nederst

Cellphones and Brain Tumors
15 Reasons for Concern
Science, Spin and the Truth Behind Interphone
August 25, 2009

http://www.socialforandring.dk/reasons_a4.pdfhttp://www.youtube.com/watch?v=sEqCkwPmQ_w

Med ønsket om at vi passer på hinanden.
Thomas

0 0
JB 18-05-2010 19:28:49

Nu har jeg ikke gidet at checke hele listen igennem, men studsede over iPhone. Det tal der står i listen, hænger på ingen måde sammen med det der står oplyst her:

http://www.gsmarena.com/apple_iphone_3gs-2826.php

Og til Stefan; jeg tænkte det samme som dig - men i sidste ende gør det ikke den store forskel, for der er næppe mange telefoner der bliver udviklet kun med henblik på salg i de lande med de mest lempelige regler. (Det fremgår også af listen at alle overholder de 1,6 W/kg).

0 0
Stefan 18-05-2010 11:51:34

Er jeg egentlig den eneste som syntes det er "sjovt" at amerikanerne sætter strængere krav ang. stråling end vi gør?

0 0
Kenneth Sørensen 18-05-2010 19:27:47

Det er sikkert fordi at amerikanerne ikke selv er særligt store på mobil markedet. Så det går ikke ud over deres egen industri, at de sætter skrappe strålingskrav. ;-)

0 0
Stefan 18-05-2010 11:49:07

Jeg er faktisk overrasket over at HD2 ikke udsender mere... Men får mig også til at tænke på hvad der er tændt på enhederne. Snakker vi om at ALLE radio chips tændes? GSM, 3G, Bluetooth, Wifi, evt. infrarød? Alle sammen trådløse forbindelser som i realiteten udsender en smule stråling... Så kan der jo være problemer i at sætte dem alle op på én række, for så vil en "simpel" telefon jo nok score bedre end en med mange forskellige indbyggede netværk. Men igen hvis man kun tager efter enten GSM eller 3G netværket, så får man ikke et realistisk billede af hvad den rent faktisk skyder ud i reelt brug. Der er jo forskel på hvor meget stråling sælgeren som skal have gang i alle forbindelser i telefonen ad gange, og så gadget-nørden (som mig selv) som køber en smartphone og kun tænder og slukker de enkelte netværk når de skal bruges.

0 0

Om brug af cookies