Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Disse producenter skal hjælpe Windows Phone 8 til succes

Disse producenter skal hjælpe Windows Phone 8 til succes

Microsoft har udvalgt sine første Windows Phone 8 samarbejdspartnere.

Microsoft har præsenteret Windows Phone 8, der kommer til efteråret.

Men én ting der ikke var med i keynoten var hvilke producenter som er med i Microsofts planer, om udbredelse af enheder med systemet.

Det er dog nu blevet offentliggjor, at følgende partnere er inde i varmen: Nokia, Samsung, HTC og den kinesiske gigant Huawei.

Nokia var det oplagte valg, de er den største samarbejdspartner for Microsoft, og dem der skal være med i fronten om at føre Windows Phone frem.

- Læs alt om den nye Windows Phone 8 version her

Samsung er umiddelbart det næstmest oplagte valg, efter at firmaet i foråret indtog førstepladsen, som verdens største smartphoneproducent.

HTC er et naturligt valg

HTC er ikke blandt de største mobilproducenter, heller ikke i smartphonekategorien, men de har til gengæld et nært samarbejde med Microsoft.

HTC og Microsofts samarbejde går mere end et årti tilbage, og har stået på siden år 2000, hvor HTC og Microsoft samarbejdede om Windows Mobile platformen, en tid, hvor HTC fik lov til at innovere sin verdenskendte Sense-brugerflade, der dengang hed TouchFlo.

- Video: Så sej er den nye startskærm i Windows Phone 8

- ”HTC er mere engageret i Windows Phone end nogensinde før, og vi glæder os til at kunne tilbyde kunderne nye Windows Phone 8 smartphones senere i år,” siger Peter Frølund, nordisk direktør HTC.

Huawei også med

Mens HTC har haft et langt samarbejde med Microsoft, så er Huaweis  noget nyere, og det er derfor spændende hvad det kommer til at bringe med sig.

Huawei udtalt, at de vil med på den nye Microsoft-bølge med smartphones og tablets, dog er erfaringen ikke stor nok erkender marketingschefen hos Huawei.

- ”Vi er nødt til at lære at komme tæt på folk og forstå mennesker. Det er noget vi mangler”, udtaler Shau Yang, marketingschef hos Huawei til Reuters.

Huawei forventer at sælge op imod 60 millioner smartphones i 2012, en tredobling i forhold til 2011, og en eksplosion i forhold til 2010 hvor man ”kun” solgte 3 millioner enheder.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies