Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Disse smartphones får Qualcomms næste topprocessor

Disse smartphones får Qualcomms næste topprocessor

Den lynhurtige og kommende Snapdragon 820-processor er lige om hjørnet. Her er de 4 første smartphones, der bliver udstyret med den vilde processor.

Snapdragon 820 bliver den nye topprocessor fra Qualcomm.
Snapdragon 820 bliver den nye topprocessor fra Qualcomm.

Hvis du er på udkig efter en ny smartphone, kan det være en god idé at væbne dig med lidt tålmodighed og vente indtil efterårets helt store topmodeller med den nye processor fra Qualcomm ser dagens lys.

Efter fiaskoen med Snapdragon 810, som har et ry for ganske let at overophede, vender Qualcomm stærkt tilbage med en efterfølger, som ikke ikke kun gør op med varmeproblemerne, men også leverer endnu flere kræfter end tidligere processorer fra firmaet.

Læs også: Qualcomm præsenterer ny Snapdragon topmodel

Producenterne vil nemlig være i stand til at skrue  hastigheden helt op til 3 GHz, lige som der også bliver en forbedret Adreno 530-grafikchip samt et modem med understøttelse for lynhurtige dataforbindelser med helt op til 450 mbit/s i download og 100 mbit/s i upload.

Processoren ventes ikke at være klar før årsskiftet, men i løbet af 3. og 4. kvartal i år vil der alligevel være en række præsentationer af nye smartphones i sigte, som bliver blandt efterårets helt store nyheder.

På designfronten bliver LG G4 Pro formentlig magen til G4 - blot en tand større.
På designfronten bliver LG G4 Pro formentlig magen til G4 - blot en tand større.

LG G4 Pro

LG følger op på sin G4-topmodel med en endnu kraftigere af slagsen, som bliver drevet af den kommende Snapdragon 820-processor.

G4 Pro bliver ifølge rygterne 5,8” stor og får samme skærmopløsning på 1.440 x 2.560 pixels. Mængden af RAM bliver opgraderet fra 3 til 4 og er af den hurtige DDR4-type. Der følger også 64 GB intern lagerplads med til at opbevare alt indhold på.

Læs også: LG G4 Pro rygtes med vanvittige specifikationer

På kamerafronten bliver der plads til en sensor med hele 27 megapixels bagpå, mens der vil være 8 megapixels foran.

Det forventes, at LG annoncerer denne topsmartphone allerede til oktober.

Denne rendering satte forventningerne til One M9 særdeles højt, som har vist sig at skuffe.
Denne rendering satte forventningerne til One M9 særdeles højt, som har vist sig at skuffe.

HTC Aero

HTC har haft et svært år med sine One M9-topmodel, der blev lanceret ved Mobile World Congress i marts måned.

Nu vil den taiwanske producent rette op på de dårlige salgstal med en ny topmodel, der indtil videre har fået tildelt kodenavnet Aero.

Læs også: HTCs anden topmodel i år kaldes Aero (rygte)

Oplysningerne om denne smartphone er yderst sparsomme. Ja, faktisk vides det kun, at den bliver udstyret med Qualcomms kommende Snapdragon 820-processor. Alle andre specifikationer kendes endnu ikke på smartphonen, som ventes at blive annonceret i løbet af 4. kvartal i år.

Disse lækkede billeder viser, hvad der menes at være Xiaomi Mi5, som ikke afviger gevaldigt fra Mi4.
Disse lækkede billeder viser, hvad der menes at være Xiaomi Mi5, som ikke afviger gevaldigt fra Mi4.

Xiaomi Mi5

Den kinesiske producent, Xiaomi, som stormer frem, gør også klar til en smartphone med den hurtige Snapdragon 820-processor.

Med en 5,2” stor skærm vil den gemme på samme QHD-skærmopløsning på 1.440 x 2.560 pixels. Der vil dog være to varianter at vælge mellem: En med 3 GB ram og 16 GB intern lagerplads og en med 4 GB RAM og 64 GB intern lagerplads.

Kameraet bliver på 16 megapixels, mens der gemmer sig et relativt stort batteri på 3.000 mAh. Xiaomi vil også introducere en større Plus-variant af denne Mi5-model på 6”, som kun vil komme i en variant med 4 GB RAM og et endnu højere opløseligt kamera på 20 megapixels.

Xiaomi Mi5 forventes at blive annonceret i løbet af november måned.

Her er et bud på, hvordan Sony Xperia Z5 kan ende med at tage sig ud.
Her er et bud på, hvordan Sony Xperia Z5 kan ende med at tage sig ud.

Sony Xperia Z5

Sony overraskede, da 4. generation af topmodellerne i Z-serien viste sig at være en meget lille opgradering i forhold til forgængeren.

Derfor er forventningen også, at en større opgradering vil finde sted i løbet af efteråret: Nærmere betegnet i form af Xperia Z5, som får den seneste Snapdragon-processor.

Rygter går på, at den bliver udstyret med det relativt nye og vendbare USB Type C-stik på trods af at Sony har været afvisende over for netop dette.

Sony vil fortsætte stilen med et 21 (20,7) megapixel kamera, men med en ny CMOS-sensor til at levere endnu bedre billeder og 4K-videooptagelse. Batteriet bliver et af de helt store med 4.500 mAh, som er hele 54 % større end kapaciteten i Xperia Z3+.

Annonceringen af Sonys næste flagskib bliver ifølge rygterne til september.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies