Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Disse tendenser vil præge vores nye mobiler og tablets

Disse tendenser vil præge vores nye mobiler og tablets

Billigere 4G-mobiler, HD Voice og nye styresystemer er nogle af de centrale brikker i mobil- og tablet-fremtiden, lyder det fra IT-avis.

Mobilbranchen tog for alvor hul på 2013, da den store Mobile World Congress (MWC) løb af stablen i Barcelona i sidste uge.

Den årlige messe giver som regel et fingerpeg om udviklingen på mobil- og tablet-markedet, og Computerworld.dk mener, at der er flere tendenser, der er værd at bemærke.

Først og fremmest bliver de mange nye styresystemer fremhævet. Firefox OS har fået en del opmærksomhed, men alternativer som Tizen fra Samsung og Intel, Sailfish fra finske Jolla og Ubuntu fra Canonical kigger også frem.

Dernæst er der fokus på HD Voice, som også er begyndt at finde vej til den billigere ende af smartphone-skalaen. For at udnytte den gode samtalekvalitet skal både afsender og modtager have en kompatibel telefon. Ifølge Global mobile Suppliers Association (GSA) er 160 HD Voice-produkter blevet lanceret.

Tredje tendens er et prisfald på 4G-telefoner. Ifølge Computerworld.dk vil de kommende år medføre en række 4G-smartphones til under 1.500 kr fra blandt andet Huawei, LG og Samsung.

Mobilerne får større og større skærme, hvilket blandt andet blev tydeliggjort, da kinesiske ZTE præsenterede den såkaldt Grand Memo med 5,7"-skærm. Flere eksperimenter med skærmstørrelsen er formentlig i vente.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies