Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Dit fingeraftryk giver snart adgang til Google-tjenester

Dit fingeraftryk giver snart adgang til Google-tjenester

Inden længe bliver det på Android muligt, at logge ind i forskellige Google-tjenester samt hjemmesider med dit fingeraftryk.

Mængden af lange passwords man skal gå og huske på kan være frustrerende, hvorfor Google hjælper lidt på vej med en ny funktion. Fremover vil man, på Android, kunne logge ind på forskellige hjemmesider med et fingeraftryk.

På hjemmesider, hvor dit login allerede er gemt i Google, får du mulighed for at vælge fingeraftryk i stedet. Det kræver at du har en enhed med Android 7 nougat eller nyere og at du vil have dit fingeraftryk gemt hos Google. Der er også muligheden for at bruge din låseskærms pinkode i stedet for fingeraftryk.

I første omgang bliver det tilgængeligt på Googles egne Pixel-telefoner, men rulles ud til andre enheder i de kommende dage. 

Den nye login mulighed er bygget ved hjælp af FIDO2-standarder, W3C WebAuthn og FIDO CTAP, og er designet til at give en enklere og mere sikker oplevelse ved login, skriver Google.

Foto: Google

Google skriver, at dette kun er starten på den såkaldte FIDO2-standard. Snart vil vi se en bredere udrulning, hvor der med fingeraftryk kan logges ind i flere tjenester, som fx Googles skytjenester og andre apps.

Sådan virker det

Inden du prøver:

  • Tjek at du har Android 7 eller nyere.
  • Sørg for at din personlige Google-konto er tilføjet til din mobil.
  • Du har aktiveret en låseskærmskode.

Sådan prøver du det:
  • Åben Chrome-appen på din Android-telefon.
  • Gå til https://passwords.google.com.
  • Vælg en hjemmeside du har gemt login til
  • Følg instruktionerne

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies