DJI Mavic Air: En 4K-drone til lommen

DJI Mavic Air forener foto og videokvaliteterne fra Mavic Pro-serien og pakker dem ned i Spark-format.

DJI Mavic Air: En 4K-drone til lommen

En af de førende selskaber bag drone-revolutionen, kinesiske DJI, er ude med deres næste foto- og videodrone til det bredde publikum: Mavic Air.

Den nye drone placerer sig mellem den relativt billige DJI Spark og den semi-professionelle Mavic Pro i DJI’s line-up. Den får derfor også et kompakt og foldbart design, der til nøds kan klemmes ned i en lomme. Vægten lyder på i alt 430 gram – 300 gram mindre end Mavic Pro.

Flyvetiden lander også mellem de to eksisterende modeller med i alt 21 min. flyvetid på et sæt frisk batterier.

Se også:  DJI Osmo Mobile 2 bliver en must-have til mobilvideo

DJI Mavic Air
Et væld af kameraer og sensorer holder Mavic Air flyvende. Foto: DJI.com

Stærke videoegenskaber

Kameraet i Mavic Air 3 er ligesom i Mavic Pro monteret på en 3-akset gimbal, der sikrer vibrationsfrie optagelser. Billedchippen er et 1/2,3” modul på 12 megapixels – ligesom den der i dag findes i Mavic Pro. Fotos tages med op 12 megapixel i RAW format. Mavic Air byder også på en panorama-mode med 32 megapixels.

Videoen optages i fulde 4K ved 24 eller 30 billeder/sekund. Bitraten på 100 mbps giver plads til 11 min. optagelser i maks. opløsning på de 8GB lager ombord. Sidstnævnte kan dog udvides via et micro-SD kort.

Slow-motion optagelser er også mulige med en maks. framerate på 120 bps.

DJI Mavic Air
Mavic Air bruger din mobil som kontroller. Foto: DJI.com

Enkel styring

DJI gør det lettere end nogensinde at styre dronen, ved at inkluder syv kameraer der registrerer omgivelser og undgår forhindringerne i luften. Sammen med app’en Flight Autonomy 2.0 kreerer dronen et 3D-billede af omgivelserne for bedre at orientere sig i tærrenet.

Kontrolleren minder om den, der leveres med Pro-serien, men benytter din smartphone som display til styring af dronen.

Med dronen introducerer DJI to nye modes: ’Boomerang mode’ samt ’Asteroid Mode’. Asteroid er en hybrid mellem almindelige optagelser og de cirkulære ’little planet’ modes, mens Boomerang tager et flyveforløb der minder om en boomerangs.
DJI Mavic Air kan flyve med op til 70 km/t og op til 5.000 meters højde.

Se også: DJI Mavic Pro – 4K-dronen der kan følge dig overalt  

DJI Mavic Air
Mavic Air kan klappes sammen. Foto: DJI.com

Salgsstart denne måned

Mavic Air kan forudbestilles fra i dag med levering fra den 28. januar. Priserne begynder ved 849 Euro (godt 6.200 kroner) og går op til 1.049 Euro (knap 7.900 kr.) for ’Fly More’-pakken som inkluderer et ekstra sæt propeller, tre batterier, en ladestander og en bæretaske.

DJI Mavic Air fås i tre farver: Onyx Black, Arctic White samt Flame Red.

Du kan læse mere om DJI Mavic Air på selskabets hjemmeside.