Dobbelt så mange mobiler har fået GPS

Antallet af mobiltelefoner med GPS er steget til det dobbelte i løbet af 2009. Vi er dog langt fra toppen, vurderer analysefirma.

Dobbelt så mange mobiler har fået GPS

2009 blev gennembruddet for GPS-mobilerne. Sidste år steg antallet af mobiltelefoner med indbygget GPS-chip således med hele 92 procent, lyder det fra det svenske analysefirma Berg Insight.

Ifølge firmaets analyse betyder det, at antallet af GPS-mobiler er nået 150 millioner. Der er dog langt til toppen af kurven. Berg Insight forventer således, at tallet vil ramme 770 millioner i 2014. Det skyldes blandt andet, at markant flere billige mobiltelefoner vil blive udstyret med GPS, lyder vurderingen.

André Malm, der er senioranalytiker hos Berg Insight, forventer ligeledes, at signal-kvaliteten med tiden vil blive forbedret.

”Chip-udviklerne og mobilproducenterne arbejder allerede på den næste generation af location-teknologierne, som vil gøre noget ved GPS-signalernes begrænsninger, når man bruger mobilen mellem høje bygninger eller indendørs,” siger André Malm.

Videre om temaet

Tematikken er fortsat aktuel. mobilsiden har bragt sagen videre. 22/3/2010 var der nyt om emnet i en ny vinkel på temaet Hør alverdens radio på iPhone – Læs fortsættelsen her. Og sidste punktum er endnu ikke sat. Klik her for at se de sidste nyheder..