Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   DoCoMo overfører 1.2Gbps fra en enkelt mobilantenne

DoCoMo overfører 1.2Gbps fra en enkelt mobilantenne

Japanerne viser igen hvordan fremtidens LTE netværk kommer til at se ud.

Det store japanske teleselskab DoCoMo har gennemført verdens første overførsel med en hastighed på mere end 1,2 Gbit per sekund, hvilket er otte gange hurtigere end de danske 4G LTE netværk i øjeblikket teoretisk set kan levere.

Den hurtige overførsel blev gennemført med en ny antenneteknologi kaldet Smart Vertical MIMO, som er en ny antenneteknologi til 4G LTE netværk. Det skriver Cellularnews.com

Den nye teknologi gør det muligt med én enkelt antenne at opnå samme overførselshastigheder, som ellers normalt kræver et en antenne udstyret med fire seperate MIMO antenner. MIMO (multiple inputs, multiple outputs) er betegnelsen et antennesystemem, der benytter flere antenner til at sende og modtage data på samme tid, og derved opnår høje hastigheder.

Overførslen blev gennemført i en såkaldt "field test", hvor teleselskabet afprøver nu teknologi i et begrænset område på selskabets normale mobilnetværk. DoCoMo vil nu udrulle antnner med Smart Vertical MIMO til hele deres 4G LTE netværk inden april 2016.

Japan og Sydkorea er traditionelt to lande, som er interessante at kigge på, da disse to lande i meget højgrad sætter standarden for, hvordan mobilnetværkene i resten af verdenen kommer til at se ud om 3-4 år.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies