Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Dødsstraf for mobilsnak i Nordkorea

Dødsstraf for mobilsnak i Nordkorea

I Nordkorea er det blevet en krigsforbrydelse at tale i mobiltelefon. Straffen kan i yderste konsekvens være henrettelse.

I Nordkorea har styret advaret befolkning om, at ethvert forsøg på at afhoppe til Kina eller brug af mobiltelefon vil blive straffet som en krigsforbrydelse, skriver The Telegraph.

De nye restriktioner er indført i den 100 dage lange sørgeperiode, efter den afdøde Kim Jong-il. Krigsforbrydelser straffes typisk med arbejdslejr, eller i yderste konsekvens med henrettelse.

Chancerne for, at nogen benytter sig af muligheden for, at tale i mobiltelefon er dog yderst begrænset. Størstedelen af befolkningen i Nordkorea lever nemlig for under en dollar om måneden og kun ganske få personer i landet, har fået tilladelse til, at benytte en mobiltelefon.

Kilde: The Telegraph 

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

G2 01-02-2012 14:10:25

.... og mulighederne bliver endnu mere begrænset når man bør, vide at Nordkorea rent faktisk ikke besidder infrastruktur der understøtter mobiltelefoni...

0 0
Johnny K. Olesen 01-02-2012 18:34:35

Hej G2

Det er faktisk ikke helt korrekt. Koryolink er navnet på landets eneste teleselskab med 3G mobildækning. Desværre ved jeg ikke om der er tale om et WCDMA eller CDMA baseret 3G netværk.

http://en.wikipedia.org/wiki/Koryolink

0 0

Om brug af cookies