Dom: Samsung har kopieret Apples iPad, eller?

Samsung Galaxy Tab 10.1 må ikke sælges i Tyskland, siger domstolen i Düsseldorf. Retten i Holland mener derimod ikke, at Galaxy Tab 10.1 og iPad ligner hinanden for meget.

Dom: Samsung har kopieret Apples iPad, eller?

Dommerne i henholdsvis Tyskland og Holland, ser forskelligt på spørgsmålet om, hvorvidt Samsung har kopieret designet fra Apples iPad, til tabletcomputeren Galaxy Tab 10.1.

En netop offentliggjort afgørelse fra Tyskland siger, at der er “et klart indtryk af lighed mellem de to produkter”. Der lægges vægt på “den minimalistiske og moderne form” samt at begge produkter har “tynde skærme og runde hjørner”.

Men i en hollandsk domstolsafgørelse fra den 24. august 2011 er meldingen, at “Galaxy produkterne er særegne og ikke krænker den anførte designrettighed”. Dette betød, at et midlertidigt salgsforbud i EU blev ophævet, hvilket dog ikke gjaldt for det tyske marked.

Norden fortsætter salget

Mens Samsung lige nu ikke må sælge Galaxy Tab 10.1 i Tyskland, fortsætter salget af tablet PC’ere i Norden. Dette gælder både for Galaxy Tab 10.1 og den kommende Galaxy Tab 8.9.

Ifølge en pressemeddelelse fra Samsung, så fastholdes planerne om lanceringen af Galaxy Tab 7.7 i begyndelsen af det kommende år.

I nedenstående web-TV indslag kan du se vores vurdering af Samsung Galaxy Tab 10.1, samt se produktet ved siden af Apple iPad 2.

Læs også:
Test: Samsung Galaxy Tab 10.1
Galaxy Note – smartphone og notesblok
Baggrund: Hvad betyder patentbeskyttelse?

Web-TV: Se testen af Galaxy Tab 10.1