Dovado PRO er snart på markedet

Ny udgave af den populære router til mobilt bredbånd med mange nye smarte funktioner.

Dovado PRO er snart på markedet

Den svenske virksomhed Dovado, som er kendt for deres tiny router til mobilt bredbånd, er virksomheden nyeste produkt på vej på markedet.

Dovado PRO er ikke en “standalone” mobilt bredbånd router, men derimod en router, som kan forbindes med et USB modem. Den nye PRO router kan forbindes til både 4G/3G-modems eller kablet internet, hvilket gør ruteren til et oplagt valg, hvis man vil have muligheden for at tage routeren med rundt og dele internet fra ens mobilt bredbånds modem.

 – Tip: Del dit mobile bredbånd med hele huset

Routeren er uafhængig af teleselskaberne, og den er derfor et oplagt valg, hvis man ikke ønsker at binde sig til et bestemt teleselskab, eller sidde og nørde rundt i utallige indstillinger, hver gang man tilkobler et nyt USB-modem. De fleste indstillinger er nemlig forudindstillet i softwaren, og man skal blot vælge ens teleselskab og pin-kode, og så klarer routeren resten af opsætningen.

Den nye PRO router understøtter de fleste 3G/4G modems, og med to SmartUSB-porte er det muligt at tilslutte f.eks. en USB-harddisk direkte til routern og dele indholder over netværket.

PRO routeren understøtter endvidere de nyeste 4G LTE USB-modems, der kan downloade med op til 150 Mbit/s.

Der er indbygget en “Connection Tracker” som sørger for at holde øje med forbindelsen.  Hvis forbindelsen til internettet forsvinder, så genstartes modemmet automatisk, hvilket er yderst vigtigt, hvis routeren benyttes til “home automation” – altså f.eks. til tyverialarmer, varmestyring eller videoovervågning i et fjernt beliggende sommerhus eller virksomhed.

Af øvrige specifikationer kan nævnes Wi-Fi 802.11n (op til 300 Mbit/s), fire Gigabit Ethernet-porte, styring af routeren via SMS og Dovados mobile app, der kan styre routeren og vise forskellige former for driftsinformation såsom alarm ved uventede hændelser eller om opnået forbrugsgrænse af datamængde. Der er endvidere indbygget Live Update-funktion til let opdatering af routerens software.

Prisen på Dovado PRO forventes at ligge på omkring 1.200 kroner, når den kommer på markedet i maj måned.

Mere om temaet

Siden denne artikel udkom er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fortsatte fortællingen. Efterfølgende d. 11/4/2013 bragte vi en artikel med fokus på Huawei Ascend W1 – god Windows Phone til skarp pris (mobiltest) – Forstættelsen om temaet kan læses her. Du kan læse absolut seneste nyt her.