Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Døve kan ikke slå alarm

Døve kan ikke slå alarm

750.000 døve har ingen mulighed for at kontakt alarmcentralen i nødstilfælde.

Alle døve i Europa skal kunne kontakte alarmcentralen i nødstilfælde, men det kan de ikke på grund af deres handicap. EU har derfor bestemt, at alle døve skal kunne konktakte alarmcentralen per SMS, men EU landende smøler, og tjenesten virker ikke i 20 ud af 27 EU lande. Det skriver Metroexpress.

Det betyder blandt andet, at Danmarks 5.000 døve ikke kan kontakte alarmcentralen i nødstilfælde, og det kan i sidste ende koste menneske liv.

EU har pålagt alle medlemslande at indføre en SMS alarmcentral. Det er ikke sket i 20 ud af 27 EU lande, så nu har EU-Kommissionen indledt sager om traktatbrud mod de 20 lande.

Samtidig så har alle EU landende forpligtet sig til at overholde FN's Handikapkonvention, som også bliver overtrådt.

- "Døve har ikke fuld og lige adgang til livsvigtige alarmcentraler i hele EU. Teknologien og lovgivningen er der. Nu skal vi have medlemslandene til at opfylde deres forpligtelser og yde den service," siger Berglind Stefánsdóttir formand for den Europæiske Døveunion til metroXpress.

Danske Døves Landsforbund er også fortørnet over EU-landenes smøleri.

- "Det er et kæmpe problem. Det er klart, at det skaber utryghed blandt døve i EU og i Danmark, at der ikke er fuld tilgængelighed på området," siger forbundets talskvinde, Birgitte Oppermannder, til Metroexpress.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies