Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Døve vil have sirener på sms

Døve vil have sirener på sms

Kommer Danmark i en krise og der varsles med sirenerne vil døve og hørehæmmede være ladt i stikken - de hører nemlig ikke alarmen. Nu kræves der et sms-system der kan advare de døve i tide.

Kommer Danmark i en krise og der varsles med sirenerne vil døve og hørehemmede være ladt i stikken. Nu kræves et sms-system der kan advare de døve i tide.
Kommer Danmark i en krise og der varsles med sirenerne vil døve og hørehemmede være ladt i stikken. Nu kræves et sms-system der kan advare de døve i tide.

I dag klokken 12 når den årlige test af sirenerne afprøves vil store dele af Danmarks døve og ikke mindst hørehæmmede ikke kunne høre sirenen.

Skulle det ske, at Danmark kommer i en situation, hvor det er alvor, vil mange døve og hørehæmmede stå i en situation, hvor de ikke aner, hvad der sker!

- Systemet er ikke godt nok. De døve er utrygge, for de ved ikke, hvad der sker eller om der er nogen i nærheden, som kan alarmere dem – eller for den sags skyld husker at alarmere dem, siger Asger Bergmann, formand for Danske Døves Landsforbund til Jydske Vestkysten.

Forbund kræver sms-varsling

Danske Døves Landsforbund kræver nu, at der øjeblikkeligt indføres et sms-varslingssystem, så de døve kan få besked i tide.

Myndighederne gennemførte forrige år et forsøg med varsling til de døve via sms, men det er endnu for tidligt at sige om det bliver permanent.

Sms er ikke uden problemer

Der kan dog være problemer i forbindelse med, at varsle døve og hørehæmmede via sms. For eksempel vil alle dem som abonnere på tjenesten modtage beskeder - også selvom det ikke vedrører dem. Er der f.eks. en alarm i Aarhus vil også døve i København modtage beskeden.

Et andet mere vigtigt problem er, at beskederne kan komme bagerst i teleselskabernes kø. Det vil betyde, at skulle det ske, at Danmark kommer i en krisesituation, så kan man risikere at beskederne vil komme noget langsommere frem end sirenen, og dermed vil de døve og hørehæmmede stadig stå i en dårlig situation. Køen kan opstå hvis mange mennesker i en krisesituation benytter mobiltelefonen. Det skaber kø på mobilnettet.

Major Bjarne B. Hansen, Forsvarsministeriet, mener dog at det er bedre at beskederne kommer senere end at de døve slet ikke får besked om, at der er en situation, som er faretruende!

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies