Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   DR kan tvangstilmelde licensen

DR kan tvangstilmelde licensen

En ny regel giver licensinspektørerne mulighed for at tvangstilmelde danskerne til at betale licens, hvis de formoder, at der er tale om en sortseer.

DR kan snart bruge et nyt middel i kampen mod sortseere - det middel hedder formodningsreglen, skriver tv2.dk.

Kort fortalt går det ud på, at de licensinspektørerne nu kan tvangstilmelde licensbetalingen, hvis de fra vejen eller fra havegangen kan se et tv, at der er gang i radioen, eller at der bliver set tv på computeren.

Derfor er det nu dig og ikke licensinspektøren, der skal bevise, at du ikke har et tv, radio eller kan se DR på din computer, hvis licensinspektøren formoder, at du er sortseer.

Ifølge DR håber de på, at det nye tiltag får en præventiv effekt. Medielicensen er 2.260 kr. for 2010, men DR ønsker en licensstigning.

Hvad synes du om formodningsreglen?
Skriv gerne i kommentarfeltet nedenfor.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Helle 28-12-2010 09:59:31

Det er da fåtallet der ikke ser fjernsyn, så hvorfor ikke som en skriver lade folk betale det over skatten, så slipper man for at folk snyder med licensen....

Kan godt være vi synes at det er noget træls noget at betale, men sådan er det altså bare....

0 0
sequelae 04-12-2009 11:59:15

Jeg kan ikke andet end at grine af sådan forslag.

Først laver de en TV by som koster flæsk. Ikke nok med det, så går projektet så langt over budget at man tænker "hvad laver de egentligt med vores penge?". Jeg ville gemt mig, hvis jeg var så ringe til at lave en budget, som gik så langt over det man havde planlagt.

Ikke nok med det, så tænker de... vi gør som TV 2 og laver en nyhedskanal. Hmmm en nyhedskanal? Det er mere en kanal som siger "se genudsendelsen om 5 minutter". De fylder ikke det tomrum, hvor det ikke sker noget med noget interessant. TV 2 News, fylder ihvertfald op tomrummet med forskellige debatter osv osv osv, noget som kan være interessant at se.

Forslag til DR:
- brug vores penge til nogle bedre programmer, fordi det i tilbyder i dag er til grin. Hvorfor tror du folk ser på TV 2?
- ikke prak jeres fejlestimeringer på os forbrugere, dæk det fx med reklamer mellem programmer (dog ikke i programmerne som TV 3 gør).

0 0
Anders Jessen 25-11-2009 21:54:08

Forstår ikke hvorfor man ikke nedsætter licensen, også betaler den over skat..
Det ville i sidste ende nok også give lidt flere licenspenge, og så mærkes det ikke så kraftigt..
Men synes godt at det er et højt beløb for at se "So Ein Ding" en enkelt gang om ugen..

0 0
Teletoppen 25-11-2009 13:07:35

Bruger man DR skal man selfølgelig betale licens.
Jeg syntes den nye mulighed DR har fået er helt okay...

0 0
Winge 24-11-2009 18:47:08

jeg har ingen signal til DR's service der hvor jeg bor eller arbejder, og der for gør det mig så skide sur at de tvinger mig til at betale flere 1000 koner hvert år.

maifaen tvinger butiks ejere til at betale beskyttelses penge, og DR tvinger hele danmark befolkning til at beltale licens penge... så DR er bestemt ikke beder end organiseret kriminalitet

0 0

Om brug af cookies