DR Play fjernet fra Marketplace

DRs jurister har undersøgt applikationen, der nu er fjernet fra Windows Phone Marketplace.

DR Play fjernet fra Marketplace

Vi har tidligere beskrevet applikationen DR Play til Windows Phone, der gjorde det muligt at se alle DR’s tv-kanaler live, gemme udsendelser og se gamle indslag fra DR’s arkiver.

Applikationen, der koster 13 kroner er ikke udviklet af DR, men af MPBrun.dk – DR Play er en overskuelig applikation, der på en meget nem måde gør DR tilgængelig for Windows Phone brugere.

Men Danmarks Radio synes ikke om applikationen. Redaktør på DR On Demand, Erik Nørgård Gravesen mener DR Play udnytter DR’s materiale og her derfor bedt DR’s jurister om at vurdere DR Play.

Min holding er klart at man som tredje part ikke kan bruge link til DRs materiale til at lave egne apps, uanset om man tager penge for dem eller ej,” siger han til Mobilsiden.dk

Og der blev åbenbart gjort kort proces overfor den nye app. DR Play der var blandt de 5 mest populære applikationer til Windows Phone er ikke længere at finde på Marketplace.

Vi kan dog konstatere, at allerede hentede applikationer stadig fungere efter hensigten.

DR har udviklet DR NU, der gør DR tilgængelig på mobilen. DR NU er på nuværende tidspunkt kun gjort tilgængelig for iOS og Android brugere.

Erik Nørgård Gravesen siger til Mobilsiden.dk, at DR løbende vurderer, hvor mange Windows Phones der er i markedet og selvfølgelig vil tilpasse DR NU til Windows Phone, når de mener der er en rimelig udbredelse.