Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   DR snart klar med mobilstreaming

DR snart klar med mobilstreaming

iPhone ejere kan allerede nu glæde sig, mens Andorid brugere må vente endnu længere.

Som vi tidligere har skrevet, så er Danmarks Radio på vej med en løsning på streaming til mobiltelefoner og tablet. Nu er løsningen i HTML5 næsten klar, og den vil blive frigivet som offentlig beta i december. Det skriver comon.dk.

Siden DR valgte at lukke en “konkurrerende tjeneste” med navnet DRvideo.dk så har brugere af mobiltelefoner og tablet kigget langt efter DRs videotjenester - med mindre de har brugt podcasting eller streamet via det strømsugende flashformat.

Men nu sker der må endelig noget, hvis man skal tror Mikkel Pagh, kreativ leder i DR TV interaktiv.

- "Vi har en prototype, der er færdig. Jeg er selvfølgelig bange for at love ting, men vi håber på at komme ud med en offentlig beta omkring den 1. december," udtaler Mikkel Pagh til comon.dk og forsætter:

- "I første omgang er det vores plan, at lancere en offentlig beta til iPhone, for det er de streams, vi har lettest ved at lave. Hurtigst muligt derefter til Android".

I første omgang frigiver DR kun en version til iPhone, da alle iOS enheder kan bruge videoformatet H.264 og protokollen HLS (http live streaming). Da ikke alle Android telefoner understøtter disse to formater, så arbejder DR samtidig på en speciel Android version der vil benytte rtsp (Real-Time Streaming Protocol).

På Mobilsiden.dk synes vi det er dejligt, der endelig sker noget med DR TV på mobil- og tabletområdet.

Det er dog desværre ikke første gang, at DR udtaler de er næsten klar, så vi afventer dog lige og ser om vi er heldige det sker den 1. december.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Thomas Kristensen 26-10-2011 10:46:06

Os android bruger har da været med i lang tid, vi kan bare bruge internet browseren til at se DR
Det kræver flash, så derfor har 'I' bruger ikke kunne være med

0 0
Johnny K. Olesen 26-10-2011 11:47:50

Hej Thomas

Det er så ikke kun iOS enheder, som er ude i kulden hos DR.

Mange telefoner med Symbian, WebOS, Barda og Windows Phone 7 kan heller ikke streame via Adobe Flash - og faktisk også en del Android telefoner.

Samtidig så er DRs flash streaming ikke optimeret til mobile-enheder, hvilket betyder at flash streamingen bruger en hel del strøm.

0 0

Om brug af cookies