Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Dræberknap mindsker mobilrøveri

Dræberknap mindsker mobilrøveri

Fra en højtstående embedsmand i USA lyder det, at kill switches har lagt en dæmper på iPhone-røverier

Eric T. Schneiderman er attorney general i New York, en post højt oppe i den juridiske rangorden, og han mener, at Apples Activation Lock-funktion har nedsat røverier af smartphones betragteligt, og nye tal fra politiet bakker ham op.

Politiet i San Fransisco, New York og London melder alle, at efter Apples implementering af Activation Lock i iOS 7 i september sidste år, så er antallet af tyverier og røverier af Apple-produkter faldet. Det skriver New York Times.

Læs også: Apples fjernlås brudt op

I San Francisco og London melder politiet om et fald på henholdsvis 38 og 24 procent i antallet af iPhone-røverier, når man sammenholder de seks måneder før og efter Apples Activation Lock.

New York melder om 19 procent færre røverier, der involverede et Apple-produkt i årets første fem måneder sammenlignet med samme periode sidste år.

Læs også: Stort samarbejde mod mobiltyveri sat i søen

Der er andre faktorer, der spiller ind i disse tal, men Eric T. Schneiderman er ikke i tvivl om, at Apples kill switch tager en stor del af ansvaret.

”Introduceringen af kill switches har tydeligvis haft en effekt på smartphone-tyvene. Hvis telefonerne kan blive låst ligesom man kan med et kreditkort, så er det det samme som at stjæle en brevvægt,” siger Schneiderman.

Flere steder snakker man om disse kill switches, og den amerikanske stat Minnesota har allerede vedtaget en lov om dette.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Tobias 19-06-2014 14:55:13

virker det så også godt ?. kender en der have indbrug for de tog alle ipad de pakket dem så ind i sølvpapir så de ikke kunne spores kan man så ikke gendanne den mens den også er skærmet af fra sinalet ? pt er den jo umulig af finde på grund af sølvpariret faktis smart de tænker på det

1 0
Om brug af cookies