Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Driller autofokus? Toshibas nye teknologi vil ramme plet hver gang

Driller autofokus? Toshibas nye teknologi vil ramme plet hver gang

Toshiba har proklameret, at de arbejder på et mobilkamera, som gør dig i stand til at refokusere dine mobilbilleder

Siden Lytro introducerede deres lysfeltkamera for to år siden, en revolutionerende teknologi hvor kameraer optager billeder hvor fokus kan ændres efter billedet er taget.

En række mobilproducenter har siden arbejdet hårdt på, at benytte samme teknologi i deres telefoner. Nokia har været tæt på, men opgav Lytromodellen og forsøgte sig i stedet med multioptagelser og softwarebehandling.

Nu ser det imidlertid ud til, at Toshiba er kommet tæt på at knække nødden. I stedet for det aflange kamerahus, som Lytro benytter, har Toshiba valgt at bruge to objektiver og en processor, der er afsat til formålet. Det tillader f.eks. en makrooptagelse, hvorefter man kan skifte fokusområde til baggrunden.

Det giver dermed også mulighed for, at behandle sine billeder efterfølgende, så uønskede generende objekter bliver gjort uskarpe, og dermed ikke tiltrækker sig unødig opmærksomhed i billedet.

Hvis Toshibas løfter holder stik, så kan den nye teknologi finde vej til en eller flere smartphones allerede indenfor det næste års tid. Toshiba ventes at præsentere deres nye kamera, som går under det forholdsvis usexede navn ’TCM9518MD’ i forbindelse med CES 2014.

Du kan nedenstående se hvordan Lytro’s kamera virker.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies