Drop fastnet og spar 50% – mobilen er billigst

Mobilen er billigere end fatnet. Der er mange penge at spare, ved at revurdere om fastnettet i hjemmet stadig har berettigelse.

Drop fastnet og spar 50% – mobilen er billigst

Fastnettelefoni er for dyrt. Det dokumenteres af Ekstra Bladet, der sammen med Torben Rune fra rådgivningsfirmaet Netplan, har regnet på priserne ud fra nogle testpersoner.

Beregningerne tager udgangspunkt i, at man dropper en kombination af fastnet og mobil i hjemmet, og overgår til ren mobiltelefoni. En af testmodellerne sparede over 8000 kroner om året ved, at smide fastnettelefonen på porten. Udlandstelefoni er det eneste sted, hvor fastnet stadig vinder over mobilen.

TDC modsiger ikke avisens artikel. Men bekræfter at fastnet er forholdsvis dyrt.

 – “Det har jeg ikke noget problem med, for jeg synes, at vi leverer de bedste produkter. Vi konkurrerer på kvalitet”, siger TDCs markedsdirektør Jesper Bjerre.

Konklusionen i Ekstra Bladet er ikke specielt overraskende. Nærværende redaktion er tidligere kommet frem til samme konklusion. Ved et normalt forbrug, er selv ip-telefoni i mange tilfælde dyrere at anvende, end mobilen.

På landets officielle beregningsside Teleprisguide.dk, udgivet af IT- og Telestyrelsen, kan du selv beregne dit forbrug.

Opdateringer på sagen

Siden vi publicerede denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden har holdt fast i temaet. 26/8/2008 publicerede redaktionen en artikel med tematikken Nokia N85 – Artiklen kan læses her. Temaet er fortsat relevant. Klik her for de seneste nyheder..