Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Drop smileys fra udlandet - det kan blive meget dyrt!

Drop smileys fra udlandet - det kan blive meget dyrt!

Bruger du smileys når du sms´er fra udlandet, kan det i nogle tilfælde mere end fordoble prisen.

Smileys og emoticons er for mange blevet en vane at bruge, når vi dagligt sender sms- og mms-beskeder til hinanden.

Emoticons er de små grafiske ikoner, der forestiller lagkager, telefoner, blomster, hjerter og meget andet. De bliver brugt flittigt i beskeder og på mange sociale medier.

Mange har et abonnement med fri sms og mms, og derfor er det nok de færreste der tænker over, at når man indsætter de små grafiske ikoner i en sms, så bliver den forvandlet til en mms, der er beregnet til at sende medieindhold.

Læs også: Slå data fra, inden du tager til udlandet [TIP]

Det betyder selvfølgelig ikke så meget hvis man har et abonnement, hvor prisen er den samme, uanset sms eller mms. Tager man derimod til udlandet er der andre regler, der kan gøre dine emoticon-vaner meget dyre.

Hos TDC koster en sms sendt fra et EU-land til Danmark 0,55 kroner, mens en mms koster fra 1,19 til 1,86 kroner. Uden for Europa koster en sms 2,50 kroner, mens en mms koster 10 kroner.

Det betyder med andre ord, at du i EU kan opleve en prisforskel fra sms til mms på 1,31 kroner, mens forskellen i den øvrige del af verden er på 7,50 kroner.


Tager du til USA og sender en kort besked med teksten ”Her i Californien er der 30 grader og masser af sol” så koster det 2,50 kroner. Vælger du at efterfølge din besked med en skinnende gul sol og en smiley bliver det til en mms, og prisen vil i stedet blive 10 kroner.

Læs også: EU ønsker at minimere roaming udgifter i udlandet

Hos Telia er prisforskellen lidt mindre. Her koster en sms sendt fra Tyskland 0,55 kroner og en mms 1,87 kroner. Fra AT&T i USA koster en sms 2,48 kroner mens en mms koster 4,20 kroner.

Det er altså værd at overveje, at lægge emoticon-vanerne på is så længe man opholder sig i udlandet.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Søren Melgaard 22-10-2014 14:59:03

Tak for jeres kommentarer til artiklen!

Når det drejer sig om rene sms´er der ingen tvivl om, at de ikke kommer til at koste mere. Bruger man smileys, der er bygget op af tegn som kolon + bindestreg + parantes og alle andre ikoner som telefonen kan tolke ud fra disse tegn, er der ingen fare på færde. Der hvor der kan gå galt, er når man benytter sig af specielle grafiske ikoner, der er at regne som et billede.

Vi har i dag været i kontakt med Telia, der bekræfter, at indsættelse af grafiske ikoner kan gøre din besked til en mms.

Historien udspringer desuden fra et konkret eksempel, hvor en bruger har sendt sms/mms fra Australien og fik en noget uventet regning. Teleselskabet forklarede kunden, at det skyldes indsættelse af smileys og emoticons.

Min første reaktion var også, at det ikke kunne passe, men efter at have undersøgt hos Telia, føler vi det er korrekt at advare om, at det kan blive dyrt at skrive hjem fra udlandet.

Med venlig hilsen

Søren Melgaard
Mobilsiden.dk

2 0
Dennis Høegh 22-10-2014 15:06:19

Selvfølgelig kan grafiske elementer gøre dem til MMS, men "kolon-smilies" samt det hav af standard-emojis (stock på nyere Android og iOS-versioner) sendes fint som MMS.
Vi er ude i nogle lidt mere specifikke billeder her, emoticons sendt som billede-data, hvilket ikke er særlig almindeligt.

I sidste ende handler det om at kende sine apps på dette punkt, men man får genrelt ret tydeligt besked når beskeder konverteres til MMS. Det er nemlig MOBILEN der omdanner den til MMS, ikke Telia eller luften eller noget som helst andet.

0 0
Mulvados 22-10-2014 13:56:13

Jeg skulle lige til at sige det, det I skriver giver ingen mening når det drejer sig om SMS'er.... det bliver jo sendt afsted som tegn, som telefonen selv skriver om når den modtager tegnene. Det foregår på telefonen og ikke i luften. At nogle smileys ser anderledes ud afhænger bare af de billeder de sætter på de tegn. Som iøvrigt også bliver sagt her i tråden allerede.

1 0
Dennis Høegh 22-10-2014 13:02:43

Hvis din SMS bliver konverteret til MMS pga emojis, så er din telefon sat forkert op.
En emoji fylder 16bit (unicode) i modsætning til almindelige 7bit-tegn. Har man blot en emoji i sin besked, skal hele beskeden sendes i Unicode, hvilket automatisk begrænser antallet af tegn til 70 per SMS. Dvs, en besked på 100 tegn inkl. 3 emojis bliver sendt som 2 SMS'er (som regel uden at man opdager det).
Det meste af indlægget er vrøvl, eller baseret på nogle ualmindeligt tunge emojis (ikke stock)

1 0
Dennis Høegh 22-10-2014 14:10:54

Lidt mere præcist forklaret på Wiki:
http://en.wikipedia.org/wiki/Short_Message_Service?section=10#Message_size

0 0
Thomas Larsen 22-10-2014 12:17:03

Kilde på at de bliver konverteret til MMS?

2 0
Om brug af cookies