Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Dropbox konkurrent er på vej - Google Drive

Dropbox konkurrent er på vej - Google Drive

Dropbox er nok den mest populære tjeneste hvad angår ”harddisk i skyen”, i næste uge kommer Google Drive.

The Next Web (TNW) har fået op snuset nye oplysninger omkring Googles konkurrent til Dropbox.

Ifølge hjemmesiden har de fået et tip, og et skærmbillede fra en Google partner. Billedet viser tydeligvis at Google Drive er en realitet.

Oplysninger er ikke mange, men vigtigst af alt får man, som Google Drive bruger, fra starten af 5GB gratis lager i skyen.

Til sammenligning tilbyder Dropbox dig ”kun” 2GB gratis lagerplads, men dog med muligheden for at tjene op til 20GB plads, ved at invitere venner til at bruge tjenesten.

Sammen med de tilsendte oplysninger, bliver der også nævnt at Google drive vil fungere på adskillige platforme fra starten af, blandt andet Windows, Mac, Android og iOS.

Google Drive til Windows
Google Drive til Windows

Klar til start

Tilsyneladende ligger det hele klar til start, ifølge TNW så er oplysningerne ikke havnet hos dem ved et tilfælde. Oplysningerne kommer nemlig fra en Google partner, og det er ikke unormalt at udvalgte partnere modtager en forsmag på nye systemer inden lanceringen.

Applikationerne til Google Drive skulle ifølge Techcrunch også være klar til brug, skribenten John Biggs skulle selv have downloadet Google Drive programmet til OS X. Ifølge ham kan det startes op, men der er endnu ikke mulighed for at få forbindelse til nogen servere endnu.

Efter han loggede ind på tjenesten via sin Gmail fik han dog denne fejlmeddelelse: ”Google Drive is not yet enabled for your account.”

Alle oplysninger peger i retning af en realisering af Google Drive, og de seneste peger imod en lancering i næste uge. Hvilken dag det bliver, er endnu uvist dog gætter de fleste sider på onsdag eller torsdag.

Fejlmeddelelse fra Google Drive til OS X
Fejlmeddelelse fra Google Drive til OS X
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

24-04-2012 19:47:23

Den har sq sneget sig ind på min SGS2 her til aften :-) så mobilen var ved at opdatere, og pludselig så jeg at der stod google drive :-)

0 0
Joim 19-04-2012 14:31:30

Hvis man virkelig mangler plads er der også bitcasa.com. Det er gratis så længe de stadig kører beta versionen (10$ pr. måned når de launcher den fulde), og her får man uendelig plads! De har også et program hvor man vælger en mappe på computeren der skal cloudifyes, og så bliver tingene synkroniseret når man ligger dem ind i mappen. Det smarte ved deres system er at selvom 2 personer uploader det samme til hver deres bitcasa mappe, ligger det kun 1 gang på deres servere. På den måde sparer de plads. Og filerne bliver genkendt og sammenlignet nede på niveauet hvor det er 0'er og 1-taller, så det er ikke fordi de kan udspionere direkte i dine filer

0 0
Benjamin Jensen 23-04-2012 18:53:41

Det vil jeg da prøve.

Men den teknologi bruger dropbox nu også. Via hashværdierne, så genkeder den filerne, så hvis jeg sletter en fil og uploader den 1 måned senere, så gør den det instant.

Også hvis andre folk har filer der har samme hashværdi, vil den være uploadet med det samme.

0 0
Benjamin Jensen 19-04-2012 01:07:05

Jeg har selv været mange klienter igennem til Cloud. Men Dropbox er den der passer mig bedst, da den synkronisere instant. Det kan jeg rigtig godt lide. Cloudme fra Apple tager bare sikkerhedskopier på givne tidspunkter, og fungere slet ikke så godt som Dropbox, selvom den er noget billigere.

Skydrive synes jeg var noget virkelig rod, og jeg blev ærlig talt forvirret over at man kunne dele med sine venner - og hvad de måtte se og ikke måtte se. Jeg turde slet ikke tage chancen for at komme til at lave en fejl, så folk på min messenger fik adgang til personlige filer. Desuden så har det som N også siger, været nogle tilfælde hvor MS har bedt folk om at slette indhold fordi de indeholdte stødende billeder. Det er ulempen ved at kunne dele til alt og alle - så bliver man nød til at holde lidt øje med hvad folk har liggende, og det bryder jeg mig ikke om.

Jeg har også prøvet Adrive, og der skal man også ligge filer op på en webbaseret tjeneste og det tager alt for lang tid, fordi man selv skal gøre det aktivt.

Men hvis Googles Drive fungere lige så godt som dropbox til en lavere pris, så er jeg da villig til at skifte.

0 0
carljoe 18-04-2012 16:40:08

Håber godt nok den har sammen drag and drop funktion som Dropbox + man ikke skal gå ind på en hjemmeside for at synkronisere sine filer.

Hvis dette ikke er tilgængeligt vil jeg ikke anvende det.

0 0
BallonPedro 25-04-2012 20:02:52

De har lige fået lavet deres app til netop dette https://apps.live.com/skydrive

0 0
PJ 19-04-2012 03:42:56

Omvendt vil jeg have en hjemmeside man kan bruge til at oploade filerne uden at man skal installere noget - kan man ikke det vil jeg ikke bruge det.

0 0
BallonPedro 18-04-2012 15:16:05

Dejligt med endnu en Google tjeneste, men må indrømme jeg ikke bruger dem i samme omfang nu da jeg har en WP mobil.

Forresten, hvis det bare er plads, så har SkyDrive 25 GB :)

0 0
Frederik 18-04-2012 20:26:32

Men er der en klient til Skydrive ligesom til Dropbox til Windows computere? Jeg har virkelig prøvet at holde af Skydrive fordi man får hele 25gb men jeg følte at det var for besværligt at lægge filer op på skydrive.. er der en drag & drop funktion ligesom med dropbox??

0 0
BallonPedro 25-04-2012 20:02:16

Jeps, det har de lige fået lavet https://apps.live.com/skydrive

0 0
18-04-2012 16:15:46

Har også haft det, men nedlagde den igen efter det kom frem at MS skal bestemme hvad man har liggende.

0 0
hellas7 18-04-2012 19:17:34

hvad mener du med det? ikke at jeg er uenig, bare af nysgerrighed :)

0 0
PJ 19-04-2012 03:42:01

Der var artikler, vist også her, hvor danskere havde fået slettet billeder fordi microsoft mente de var pornografiske.

0 0

Om brug af cookies