Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   DR's iPhone-satsning udskudt på ubestemt tid

DR's iPhone-satsning udskudt på ubestemt tid

Det er usikkert, om DR Player - der skal give nem iPhone-adgang til tv- og radio-programmer - er klar inden udgangen af marts som lovet. Lanceringen er allerede blevet udskudt en gang før.

DR's kommende iPhone-applikation - den såkaldte "DR Player" - er forsinket på ubestemt tid. I første omgang annoncerede DR, at kanalens nyeste mobil-satsning ville være klar inden udgangen af februar, hvilket senere blev redigeret til udgangen af marts.

Nu erkender mobilredaktør Johan Winbladh over for Mobilsiden.dk, at det er usikkert, om DR vil være i stand til at overholde den nye frigivelsesdato.

 - "Vi har haft nogle uforudsete problemer med at konvertere til de rigtige formater, og det har taget længere tid end først spået. Samtidigt er vi ved at omlægge hele DR's podcast-system. Der går i hvert fald nogle uger, så det kan godt være, at løftet om udgangen af marts er lige stort nok," siger Johan Winbladh.

Inden en applikation bliver tilgængelig på App Store, skal den godkendes af Apple. Ifølge Johan Winbladh gør det lanceringsdatoen endnu mere usikker, da DR ikke kan vide, hvor lang tid godkendelsen tager.

 - "I Sverige har de lanceret en lignende applikation - dog uden video - og deres godkendelseproces varede syv uger. Den er normalt omkring fem dage. Det har noget at gøre med, at man benytter podcasts, som jo er en del af det, iTunes er skabt for, " siger Johan Winbladh til Mobilsiden.dk.

Liveradio er på vej

DR Player skal give nem adgang til at se og høre en lang række af DR's radio og tv-programmer. Foreløbig er der tale om Tv-aviserne, Aftenshowet, Kontant, Penge, Rabatten, Debatten, Ha det godt, Spam, So ein Ding, aktuelle nyhedsklip fra DR Update samt de radioprogrammer, som DR podcaster.

Ifølge DR's hjemmeside vil applikationen om et par måneder blive udvidet med en opdatering, som vil give live-adgang til 12 radiokanaler, der bruger ca. 14 MB pr. time. Der er dog også usikkerhed om denne tidsplan.

 - "Det kan godt være, at det er en fejl at skrive så faste tidsrammer, men vi håber, at det bliver cirka deromkring. Det er sådan, det skal forstås. Det er måske lidt firkantet skrevet, men jeg bryder mig ikke om det der med: 'Intentionen er, at vi er klar inden udgangen af 2009'," siger Johan Winbladh.

I første omgang satsede DR på, at hele applikationen kunne være færdig på samme tid.

 - "I januarmåned troede vi, at det kunne gå så stærkt, at vi kunne komme ud med det hele i én omgang, så man slap for en opdatering. Det viser sig, at omlægningen af radiokanaler krævede en hel del," siger Johan Winbladh.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies