Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   DRs TV på vej ud på mobilen

DRs TV på vej ud på mobilen

DR planlægger en ny web-applikation til efteråret, som kan streame DRs video-indhold.

Det er efterhånden et års tid siden, DRs betalab afslørede, at man arbejdede på en HTML5-applikation, der kunne streame DRs videoindhold.

Siden da er der løbet meget vand i åen, og DR har sågar været nødt til at lukke en konkurrent ned, som var hurtigere end DR selv, til at udvikle en løsning, der kunne streame DRs indhold på mobiltelefoner.

Men nu fortæller DR, at de kommer med en web-appliation, der kan streame indholdet fra tjenesten DR.NU. Det skriver Comon.dk.

Både til tablets og smartphones

Den nye applikation kan streame i adaptive bitrate til både smartphones og tablets, hvilket betyder, at kvaliteten altid tilpasses den tilgængelige båndbredde. Derved opnås altid den optimale billedkvalitet, uanset om man benytter 3G eller trådløst netværk.

DR har endvidere valgt at skrotte Adobe Flash formatet, og vil udelukkende streame i videoformatet H.264.

Applikationen indeholder udover adgang til DR.NU også en TV-oversigt, og den vil blive lanceret i to versioner optimeret til henholdsvis tablets og smartphones.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Katron 13-07-2011 11:34:07

Har man fjernsyn skal man betale licens, har man en radio skal man betale licens, har man en computer skal man betale licens, har man en smartphone skal man betale licens.

Men hov... Har man en smartphone, så skal det være android eller iphone, for som det står på deres hjemmeside, så har man valgt kun at lave app's til disse 2 systemer, da det er de mest populære. Det er direkte imod deres egen lovgivning. Med disse ord har de sat sig imod konkurrencestyrrelsen. Da vi alle betaler licens, må DR ikke tilbyde en service der retter sig til noget bestemt hardware. DR må ikke tilbyde en service der er rettet mod et bestemt mærke. Betyder det at os der har nokia smartphones kan få nedsat licensen?? Jeg vil da ikke betale fuld licens, når jeg er tvunget til at købe en iphone eller et android device.

Kan mobilsiden ikke følge op på den retning DR er ved at tage, da det er imod licensreglerne???

0 0
Benjamin Jensen 10-07-2011 21:36:50

Hold da op en klagesang! Vi har i årevis betalt licens til TV2, som nu er blevet ulovligt. Samtidig skal man betale i bunkevis af penge for Sputnik hvis man vil se noget som helst på tv2.

Bare se deres News app, hvor man skal betale 12 kr pr måned for at se fjernsyn i 3-4 tommer.

Så vil jeg godt nok hellere betale licens, og få mit indhold gratis. I øvrigt så slipper jeg også for de åndsvage rekvalmer i alle deres apps og i tv.

0 0
Lindberg 10-07-2011 23:33:40

"Så vil jeg godt nok hellere betale licens, og få mit indhold gratis."

Den sætning giver ingenlunde mening.

Alle TV2 News' magasiner kan man gratis se på sputnik, uden reklamer.

0 0
Benjamin Jensen 11-07-2011 01:43:08

Jo....det giver mening. Jeg er træt af at skulle overdynges med rekvalmer.

Man skal ovenikøbet betale til tv2, for at se det på andre enheder end fjernsynet.

Du kan ikke se noget som helst live uden at betale for det. At TV2 mener, at man kan tillade sig at opkræve 12 kr på måned for at kunne se News live er helt ublu.

Nej, man kan intet se live uden at betale for det.

Og man skal endda betale for at se "BS og basserne" - selv deres lort tager de penge for !

0 0
09-07-2011 22:54:15

Det har jo sådan set længere været en regel at man skal betale licens hvis man har en mobil(for som vi ved så kan alle mobiltelefoner bruges til at se DR.nu med), men de har ikke leveret en ordentlig service til mobilbugere.

DRs TV online services har aldrig været gode og er det stadigt ikke, hver gang man vil se noget på deres side virke det som om det er fuldkommet tilfældigt om man kan se det og når et klip endelig kommer i gang så står man tilbage med den dårligste videoafspiller nogensinde. Det virker som om DR har en flok aber ansat i deres IT-afdeling

0 0
Robert 09-07-2011 17:36:41

Synes det er en gang spild at arbejde på denne app, de fleste med en fornuftig telefon kan sagtens gå ind at streame direkte fra dr.nu.

Og så kan man tage et kig på DR's radio app, der egentlig virkede OK i begyndelsen men siden hen er blevet så buggy at kun ca. 10% kan få den til at spille uden afbrydelser. Til trods for det er den ikke blevet opdateret i mindst en måned.

0 0
Jonas 09-07-2011 13:34:07

DR's net streamings kvalitet er ikke meget værd, så jeg har svært ved at forestille mig at det vil blive bedre når det skal ud til mobilen. Ud over det så sikre DR sig med denne applikation endnu en undskyld for aldrig at slippe licensgrebet om alle Dansker...

0 0

Om brug af cookies