DSB snart klar med billetsalg på mobilen

Snart kan de togrejsende købe billetter og pladsbilletter til DSB via deres smartphone.

DSB snart klar med billetsalg på mobilen

Siden sidste sommer har iPhone-ejerne kunne købe pladsbilletter til DSB’s InterCity og InterCityLyn direkte på mobilen. Inden længe udvides applikationen, så den også omfatter køb af selve billetten. Desuden er DSB på vej med en applikation til Android-mobilerne.

– “Det bliver en miniversion af netbutikken, og billetten bliver leveret direkte på skærmen, dog med den undtagelse, at DSB Orange og klapsæder ikke er med i den første version,” fortæller Anne Mette Koch, afdelingschef for digitale kanaler i DSB til Mobilsiden.dk.

DSB oplyser desuden, at lanceringsdatoen endnu ikke er fastsat, hvilket blandt andet hænger sammen med godkendelsen af applikationen i blandt andet App Store.

Nokia må vente

Billetapplikationen er endnu ikke udviklet til Nokias platform Symbian^3, som de nye topprodukter N8, C7 og E7 benytter. Dermed må Nokia-fans væbne sig med tålmodighed.

– “Vi ser rigtigt gerne på Nokia-mobilerne senere, men lige nu har vi prioriteret vores ressourcer på de platforme, som har størst vækst, brug og udbredelse. Og det er bare Android og iPhone, som har dette. Desuden har vi også omkostningerne at tænke på,” siger Anne Mette Koch fra DSB.

Hun forventer, at DSB app’en til Android og iPhone når ud til danskernes smartphones på nogenlunde samme tid.

Efterfølgende nyt om emnet

Siden vi publicerede denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden gik videre med sagen. 14/1/2011 var der nyt om emnet i en artikel der drejer sig om Følg Caroline Wozniacki på mobilen under Australian Open – Historien kan læses her. Få også seneste nyt om temaet ved at trykke her..