DSB udvider internet-dækningen

Flere strækninger får nu internet i DSB-togene. Det lover transportministeren.

DSB udvider internet-dækningen

DSB udvider nu internetdækningen på togene, så flere strækninger får de såkaldte Hotspots.

-”DSB tilbyder i dag Hotspot på strækningen København-Århus, men forventer inden for kort tid at kunne udvide det tilbud”, oplyser transportminister Hans Christian Schmidt (V) i et svar til Enhedslistens trafikordfører, Per Clausen.

Det skriver Ritzau.

Transportministeren forklarer samtidig, hvorfor der hidtil kun har været internet-dækning i en del af landet.

-”Det nødvendige udstyr er i dag installeret i alle IC3, IR4 og IC4 tog i drift, og årsagen til at Hotspot på nuværende tidspunkt ikke tilbydes på andre strækninger er, at dækningen er for ringe til, at DSB kan levere et tilfredsstillende produkt til kunderne”.

Per Clausen er tilfreds med, at internetdækningen udvides, men kritiserer, at det ikke er sket før.

-”DSB’s forklaring om, at det skyldes for dårlig dækning – at dette ikke er sket for længst – er dog ikke særlig troværdig set i lyset af, at både privatbanerne over hele landet og X-busserne har kunnet levere denne ydelse,” siger han.

Fortællingen går videre

Få efterfølgende nyt i kronologien og tjek seneste nyt om temaet. mobilsiden gik videre med sagen. Efterfølgende d. 28/6/2011 publicerede vi en artikel omkring temaet Internettet er døende; længe leve applikationerne! – Den videre historie om temaet finder du her. Få også seneste nyt om emnet her.