Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   DSBFirst forbedrer mobildækningen på Kystbanen

DSBFirst forbedrer mobildækningen på Kystbanen

Både mobildækningen og Internettet får et løft i DSBFirsts tog på Kystbanen.

Der har i årevis været problemer med mobildækningen på Kystbanen mellem København og Helsingør. Mobilsiden har tidligere fortalt, at DSBFirst har testet repeatere i togene, og nu bliver denne løsning ruller ud til alle DSBFirst togsæt på kystbanen. Samtidig så bliver internetadgangen i togene markant bedre. Det skriver Computerworld.dk

En repeater er en forstærker, der henter mobilsignalerne uden for toget, forstærker disse og sender signalet ind i toget. Derved bliver signalet både stærkere og mere stabilt for de mange mobilbrugere. Sammen med den nye løsning opgraderer DSBFirst også deres tilbud om gratis Internet via WiFI, så hastigheden sættes op.

At DSBFirst i det hele taget lancerer en repeater løsningen er på grund af, at mobildækningen lang Kystbanen generelt er meget dårlig. Området nord for København, populært kaldet Whiskeybæltet, er generelt plaget af dårlig dækning flere steder, da lokalbefolkningen i disse området ofte klager og gør indsigelser imod opsættelsen af nye mobilmaster.

-"Der bor jo en hel del ressourcestærke mennesker i det her område, og det har nok påvirket, hvor mange master mobiloperatørerne har fået mulighed til at stille op," siger Claus Rehfeld Moshøj, teknisk direktør i DSBSverige til Computerworld.

Repeaterløsningen og den forbedrede gratis Internettet-adgang forventes aktiveret sidst i september.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies