Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   DSB's internet-satsning har slået fejl

DSB's internet-satsning har slået fejl

Det var en fejl at investere i en Hotspot-løsning for at få flere passagerer i togene, erkender DSB. Forbrugerne vil ikke betale for netadgangen.

DSB's internetsatsning med Hotspot i togene mellem København og Århus er kørt af sporet. Det skriver it-sitet ComOn.

Siden 9. marts sidste år har passagererne i udvalgte tog på strækningen kunnet komme på nettet ved at betale en krone pr. minut eller tegne et særskilt hotspot-abonnement med månedlige betalinger hos TDC.

Som resultat af tilbuddet havde DSB forventet en pæn fremgang i antallet af passagerer, men den forventede stigning er udeblevet. Nye analyser viser tilmed, at forbrugerne blandt andet foretrækker at benytte egen bil, fordi der skal betales for netadgangen.

- "Vi ville nok ikke have valgt en løsning baseret på hotspots, hvis vi skulle starte forfra i dag. Men dengang vi tog beslutningen, så internetmarkedet noget anderledes ud, end det gør i dag," siger Claus Klitholm, der er DSBs underdirektør med ansvar for forretningsudvikling, til ComOn.

Forretningen kan ikke hænge sammen

DSB ønsker ikke at oplyse, hvor stor forskellen er mellem den forventede og den faktuelle passagerstigning. Det vides heller ikke præcis hvor store tab, internetsatsningen løber op i for DSB.

Ikke desto mindre er det Hotspot-leverandøren TDC, der scorer mest på aftalen. DSB får således ingen procenter af TDC's indtægter fra togene, men betaler i stedet et fast beløb for at få lov til at have adgang til ydelsen.

- "Naturligvis har vi fokus på at få netadgang i så mange tog som muligt. Vi vil også gerne tilbyde gratis internet til kunderne. Men vi mangler en forretningsmodel, der kan få det til at hænge sammen," siger Claus Klitholm, der samtidig understreger, at det mobile bredbånd har gjort det vanskeligere at få en god forretning ud af Hotspot-løsningen.

TDC's hotspots er ganske vist gratis, hvis man i forvejen har et mobilt bredbåndsabonnement hos TDC

DSB kører i øjeblikket et forsøg med gratis internet i S-togene.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

recordere.dk 24-01-2010 00:03:26

Som hyppig bruger af toget Odense - København, ofte på 1.klasse hvor der er "gratis" adgang, kender jeg alt til DSB Internet. Men jeg kan spotte flere problemer i deres forretningsmodel.

Det første problem er at adgangen sælges/udleveres på toget. For rejsende på DSB standard vil det sige når salgsvognen kommer igennem toget. Men det kan jo være 45 min. efter afgang, med 45 min. tilbage, og så vælger mange nok bare at vente med internettet. Andre bruger sikkert mobilen, til at checke mails.

Så er der DSB 1' - det er her at 2 ud af 3 arbejder med en bærbar på turen (nok snart 3 ud af 3) og hvor den service virkeligt rykker. Jeg syntes også at kunne se, at der bliver flere og flere DSB 1' pladser nu i toget nu, så noget må virke i DSB forretningsplan i forhold til de tilbud til de forretningsrejsende (?).

Men det er selvfølgelig et problem, hvis DSB troede at de rejsende på Standard, ville betale for at DSB 1' kunder kunne have gratis net adgang.

Så er der selve kvaliteten af forbindelsen. Det er jo TDC der leverer, og de kan ikke just siges at være nogen ørn til 3G dækning udenfor de store byer. Og da toget passerer igennem mange egne af landet, udenfor byerne, så er kvaliteten meget svingende.

Så alle der har en 3G forbindelse fra 3 (som jeg) vælger ofte at bruge den. Dækningen er jo simpelthen så meget bedre.

0 0
Suriyan 23-01-2010 18:58:13

Jeg forstår ikke, hvordan Arriva kan få deres internetløsning til at hænge sammen.. De tilbyder jo gratis internet i deres tog til Århus.

1 kr. pr. minut er jo DYRT til at ingen vil betale for det. Det kan jo koste mere end billetten hvis man også skal have internet.
Jeg har heldigvis mobilt bredbånd fra Telenor, men deres dækning er heller ikke for god.

0 0
Ove Andersen 22-01-2010 12:33:05

TDC har da virkeligt scoret kassen på denne aftale.. Dyrt at bruge for brugerne, og så kan de måske score ekstra på at få kunder for at det skal være gratis i toget. Og så er det endda meget ustabilt og langsomt har jeg hørt fra andre.. Pfff..

Så er det noget andet i de busser, hvor der er internet [1]. Der er det gratis og det var ganske stabilt og hurtigt de par gange jeg har benyttet det. Det var nok den model DSB skulle have satset på (som alle også sagde dengang).

[1] X-bus 918 fra Aalborg til Aarhus. http://politiken.dk/tjek/rejser/danmark/article546688.ece

0 0

Om brug af cookies