Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Du kan blive syg af din smartphone og tablet

Du kan blive syg af din smartphone og tablet

Ny forskning viser, hvordan vores helbred påvirkes af de mange gadgets vi omgiver os med.

Forskere ved Rensselaer Polytechnic Institute i New York viser i ny forskning, at udsættes man i bare to timer for en baggrundsbelyst computerskærm, hvad enten det er en smartphone, tablet eller bærbarcomputer, så undertrykkes kroppens naturlige produktion af hormonet melatonin. Det skriver Computerworld.dk.

Hormonet melatonin regulere kroppens indre ud, og nedsættes produktionen af melatonin kan det resultere i søvnløshed specielt ved teenagere og ældre mennesker.

Forskningen viser også, at udsættelsen for baggrundsbelysning over ”mange år i træk” kan give en øget risiko for fedme, sukkersyge og brystkræft.

-”Folk plejede at koble af når de gik i seng. Det gør de ikke længere. Næsten alle jeg kender, sover med deres mobiltelefon inden for rækkevidde, så de ikke går glip af noget,” siger analytiker Zeus Kerravala fra ZK Research.

For at få en bedre søvn og afværge andre sundhedsproblemer bør man så vidt muligt undgå at bruge sine elektroniske apparater om aftenen – især kort før sengetid.

Forskerne håber, at producenterne vil benytte konklusionen på denne forskning til, at ændre hvordan skærmene i de mobile enheder fungerer.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Mikos 20-09-2012 21:18:47

.. med relevant og spændende information, der gerne måtte starte en sund refleksion om vores afhængigheds lignende brug af skærm, lille som stor.

0 0

Om brug af cookies