Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   DVB-H fører mobil-tv kapløbet

DVB-H fører mobil-tv kapløbet

Senest til sommer skal det være afgjort hvilken standard, der skal anvendes til mobil-tv i Europa. DVB-H fører i øjeblikket kapløbet.

I sidste uge pressede EU’s kommissær på teleområdet, Viviane Reding, på, for at medlemslandene skulle få fundet frem til en fælles standard for mobil-tv. Ellers vil hun gennemtrumfe en fælles standard. Dette ses dog som absolutte sidste udvej, og kommissæren har sat en frist til sommer.

Der findes pt. tre standarder. DVB-H, som Danmarks Tekniske Universitet, Nokia, Motorola og DR har arbejdet på herhjemme. I tyskland har Samsung testet DMB standarden, som anvendes i Sydkorea, mens MediaFlo standarden udviklet af Qualcomm testes i Frankrig og England.

DVB-H fører ifølge professor ved DTU, Knud Erik Skouby, kapløbet om at blive den fælles standard. DVB-H er allerede i brug i 17 af EU’s medlemslande. Eksempelvis har Italien, der var et af de første lande, som tog DVB-H i brug, mere 400.000 brugere.

DMB, der er en udbygning af DAB-nettet, vil være billigst at oprette, men har et højt strømforbrug. MediaFlo kan ifølge producenten dække et dobbelt så stort område pr. sender eller dobbelt så mange kanaler som DVB-H. MediaFlo er dog en proprietær standard, hvorimod DVB-H er en åben standard.

EU-kommissær, Viviane Reding, hælder i øjeblikket til DVB-H, da denne standard er udviklet af europæiske producenter. Desuden er standarden allerede godkendt af Det Europæiske Institut for Telestandarder (ETSI).

Teleselskaberne afventer den politiske beslutning om hvilken standard, der skal anvendes.

Selvom Telia allerede tester på DVB-H, er man her åben overfor alle standarderne, hvilket begrundes med, at producenterne heller ikke har valgt side endnu.

Indtil videre er det kun muligt for danske forbrugere at modtage mobil-tv via 3G nettet fra enten 3 eller TDC.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies