Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   DXO One - Tag superfotos med din iPhone

DXO One - Tag superfotos med din iPhone

Fotonørderne hos franske DXO Labs skaber DXO One, et kamera der giver din iPhone fotos i spejlreflekskvalitet.

Det franske software-selskab DXO Labs springer ud som kameraproducent med et unikt tilbehør til iPhones og iPad: DXO One.

Selskabets bygger på sin årlange erfaring med fotobehandling til at kreere et ultrakompakt kamera som fotografisk sidevogn der leverer kvalitet sammenlignelig med spejlrefleks kameraer.

Selve enheden vil ikke fylde eller veje mere end to pakker gajoler, med en vægt på 108 gram og en højde på 6,9 cm. Selve kameraet vil byde på 20 megapixels, en lynhurtig f/1,8 optik og en billedchip der er 6 gange større end iPhone 6.

Den vil kunne tage billeder på egen hånd på et micro-SD kort, men vil fungere bedst i samspil med en iPhone eller iPad med lightning-port. Det lille kamera kan skubbe et lightningstik ud på siden og slutte til mobilens eller tablettens skærm og samtidig kippes 60 grader op eller ned.

Den faste forbindelse sikrer samtidig, at iPhonens preview vil være langt mere flydende end i WiFi løsninger såsom Sonys QX-serie af forbundne kameraer.

Læs også: Sony QX100 anmeldelse - billeder i plakatstørrelse til mobilen [TEST]

Et udsnit af et foto taget med DXO One viser, at billedkvaliteten vil være sammenlignelig med spejlreflekskameraer
Et udsnit af et foto taget med DXO One viser, at billedkvaliteten vil være sammenlignelig med spejlreflekskameraer

Lige så god – og lige så dyr, som et spejlreflekskamera

DXO Labs lover desuden, at fotokvaliteten vil hamle op med de langt større spejlreflekskameraer. Dels takket være RAW-mode der giver fotoentusiaster mere detaljerede fotos samt større frirum til efterbehandling.

DXO One introducerer en mode, døbt ’Super-RAW’. Her vil kameraet sammenstykke sekvenser af flere RAW-fotos taget i rap, til et ekstra detaljeret foto som DXO lover vil hamle op med traditionelle spejlreflekskameraer.

Læs også: Samsung Galaxy K zoom - Mere end en mobil [TEST]

Det bliver dog ikke en billig fornøjelse. DXO One vil få debut i efteråret til en vejledende pris på 649 Euro, eller omkring 4.900,- kroner.

Du kan læse mere, eller forudbestille, det særlige kamera her hos DXO Labs.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies