Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Dyre mobiltelefoner skuffer

Dyre mobiltelefoner skuffer

De dyreste mobiltelefoner på markedet skuffer i en ny test fra Forbrugerstyrelsen.

Forbrugerstyrelsen har testet en stribe nye mobiltelefoner og konstaterer, at der mangler sammenhæng mellem pris og kvalitet. Faktisk kan en billig mobiltelefon til mindre end 1.000 kroner være lige så god som de helt dyre modeller til 5-6.000 kroner. Selvom telefonerne indeholder mange smarte funktioner er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at kvaliteten er i orden.

»Der er to telefoner i denne test der skuffer, det er de to dyreste modeller Nokia 9500 Communicator og Nokia 8800 som begge er meget dyre, men alligevel placeret i den dårlige ende. De har begge nogle specielle features som gør dem særdeles interessante for hvert sit publikum, men til denne pris burde man kunne forvente en gennemført kvalitet, hvilket ikke er tilfældet,« siger testingeniør John Møller.

Næsten alle nyere telefoner har i dag et kamera, men køberne skal ikke forvente, at de kan måle sig med rigtige digitalkameraer, mener Forbrugerstyrelsen.

»Selvom kameraerne i mobiltelefoner bliver bedre og bedre, er kvaliteten stadig ikke sammenlignelig med den kvalitet, vi kender fra de bedre digitalkamerarer,« siger John Møller.

Han har også testet de indbyggede musikafspillere og mener, at de generelt ikke er særlig brugbare. Sony Ericsson W800i og Motorola ROKR E1 får dog pæne ord med på vejen. Motorolas mobiltelefon får ros for sit menusystem og muligheden for at afspille iTunes-musik. Den klarer sig også godt når det gælder basale telefon-funktioner, brugervenlighed og batteri.

Kilde: Forbrugerstyrelsen

Denne nyhed er leveret af ComON.dk - Daglige nyheder til it-professionelle

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies