Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   E-bogen får gennembrud i 2012

E-bogen får gennembrud i 2012

Forlagene mener selv, at 2012 bliver året, hvor e-bøgerne får sit gennembrud herhjemme. Godt hjulpet af de mange iPads der lå under juletræerne.

Går du også og drømmer om at skifte dine mange hyldemetre af bøger ud med digitale udgaver, så er der håb forude. Selv forlagene tror nu på, at 2012 bliver året, hvor e-bøgerne slår endeligt igennem herhjemme, skriver Kristeligt Dagblad.

"2012 bliver året, hvor e-bogen får sit store gennembrud herhjemme. Det har den allerede fået i flere andre lande, og nu kommer den også til Danmark," siger Jakob Kvist, kreativ direktør for forlaget Peoples? Press, til avisen.

Også Gyldendal forventer at 2012 bliver e-bøgernes år.

"Det nye år bliver et rigtig interessant år med et endnu større udvalg af e-bogstitler. Det har hele tiden været et spørgsmål om, hvorvidt forbrugerne er parate til at læse e-bøger," siger Karen Hertz, der er redaktionschef for Gyldendal Digital.

I USA ejer hver tiende amerikaner en e-bogs-læser, men herhjemme har vi det svært med at undvære papiret. I 2011 har der dog været en støt stigning i interessen for e-bøger, hvilket har resulteret i et større udvalg fra forlagene. Og så sættes der lid til at Apple kan skubbe til udviklingen.

"Det skønnes, at der er blevet lagt cirka 150.000 iPads (Apples
tavlecomputer, red.) under de danske juletræer i år, og det kan meget vel gå hen og forøge læsning generelt," siger Jakob Kvist.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Rune Møllegaard 05-01-2012 11:35:56

Jeg er selv en læser af e-bøger, og jeg er meget glad for dette nye medie.
Men jeg har også måttet konstatere at Ipad og Android er elendige til dette formål, og det er ikke bare mig.
Går du ind på youtube og søger efter e-bogs anmeldelser, er alle enige. Ipad og Android er yt.
Dette skyldes at de ikke er beregnede til e-bøger, de er tablet-computere.
De skal vise farver og smarte interaktive effekter.
Men deres LCD-skærme er desværre hårde ved dine øjne. Koncentreret læsning af en bog på 300 sider, er simpelt hen tortur for øjnene. Man bliver tung i hovedet og kan udvikle hovedpine efter bare 1 - 2 timers koncentreret læsning.
Til dette ene formål er e-bogslæseren klart bedre. De bygger på e-ink teknologi og er derfor ligeså skånsomme ved øjnene som almindelige bøger. Det er alle tests enige om. Det står også klart i artiklen at Amerikanere IKKE læser e-bøger på Ipads men på e-bogslæsere som f.eks Amazon Kindle.

Jeg beklager meget, men hvis forlagene koncentrerer sig om e-bøger via Ipad og Android, tror jeg ikke det bliver så stor en succes.

0 0
lruneh 04-01-2012 08:17:00

Det har ikek, som Karen Hertz påstår, været et spørgsmål om, hvornår forbrugeren blev parat til at læse e-bøger. For så havde man for længst satset hårdt på det nye medie.
Det handler derimod om, at de danske forlag har været teknologiforskrækkede, konservative og har truffet nogle kluntede valg. Eksempelvis lavede gyldendal sin egen e-bogslæser i stedet for at benytte sig af afprøvede, kendte kanaler og teknologier.
At forlagene ikke har håndteret e-bøgerne ordentligt fra start, kan man også læse ud fra Kvists bemærkning om at ipatten nu skal redde markedet herhjemme. Det er utroligt, at en forlagsmand sætter sin lid til, at en tablet og IKKE en e-bogslæser skal sætte gang i salget af e-bøger i DK

0 0
Henrik 04-01-2012 01:11:41

E-Books er geniale, hvis man har en god E-Book reader. (Personligt er jeg til E-Ink, og ikke LCD skærme)

Men prisen.
En E-Book skal ikke koste det samme eller mere end en fysisk bog.

De sidste par gange jeg har kigged, kan jeg få tilsendt en hardcover udgave en bog for det samme, og ofte billiger end en E-Book.

En E-Book fylder mindre end det data jeg har modtaget ved at hoppe her inde på mobilsiden, og åbne de sidste nyhedder der er kommet siden jeg var her sidst.
Så det er ikke data trafikken, eller lager plads de kan sige er dyrt.
Og de spare trykningen, samt at sende bøgerne rundt i verdenen, og ha' dem liggende på lager.

Så ned i pris til noget der er rimligt, og så skal der nok komme mere gang i det.

0 0

Om brug af cookies