Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   eBay sælger Skype

eBay sælger Skype

eBay sælger angiveligt Skype for omkring to milliarder dollars, hvilket er væsentligt mindre, end de købte det for.

Efter eBay i flere år forgæves har forsøgt at få Skype til at passe ind i deres forretning, har de nu besluttet at sælge det igen.

Prisen skulle efter sigende blive omkring to milliarder dollars, hvilket er en del mindre, end eBay selv købte det for tilbage i 2005. Ifølge business.dk endte selskabet således med at betale 3,1 milliarder dollars for Skype.

De nye ejere skulle umiddelbart være en gruppe af private investorer med opfinderen af Netscape, Marc Andreessen, i spidsen. Selvsamme Marc Andreessen sidder med i eBays bestyrelse.

Investorerne skulle desuden også tælle en engelsk venturekapital - som tidligere har investeret i Skype - samt kapitalfonden Silver Lake Partners.

Google har sagt nej

New York Times skriver, at eBay i sidste måned forhandlede med Google vedrørende et salg af Skype. Google valgte dog at standse forhandlingerne.

Da eBay købte Skype, var både Google og Yahoo inde i billedet, men også dengang måtte Google forlade forhandlingsbordet tomhændet.

Måske offentliggøres salget senere i dag

Rygterne siger, at handlen allerede vil blive offentliggjort senere i dag (tirsdag), men dette har eBay ikke ønsket at udtale sig om.

Om Skype-stifterne Janus Friis og Niklas Zennström er med inde i handlen er i skrivende stund uvist.

Mobilsiden.dk følger sagen.

Skype har i dag omkring 405 millioner brugere på verdensplan.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies