Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   ECOXBT - En tveægget tvilling [TEST]

ECOXBT - En tveægget tvilling [TEST]

Der er stadig gode ting at sige om ECOXBT, men den når ikke op på siden af sin lillebror

Det er umuligt at kigge på ECOXBT uden at tænke på ECOROX, som vi testede tidligere, og sammenligne de to lidt. De er trods alt begge fra firmaet ECOXGEAR, de er begge vand- og stødsikre, begge er bluetooth-højtalere, og de koster det samme, nemlig 798 kroner.

Når vi nu ikke kan lade være med at skæve til ECOROX, så er det ærgerligt, at ECOXGEAR tilsyneladende ikke har gjort det, for XBT-versionen af højtalerne mangler noget i forhold til ROX.

Læs også: ECOROX - Vandtæt, hårdfør og musik i evigheder [PRODUKTTEST]

Faktisk er de to højtalere så ens, at på producentens hjemmeside og webshop, er identiske bortset fra to ting: navnet og så det at ECOROX kan monteres på en kameraskrue.

Lidt skinger, men højere lyd

Det vigtigste først, og det er i en højtaler altså lyden. Ligesom med ECOROX, så har ECOXBT 6 watt stereohøjtalere, men lydkvaliteten er ikke lige så god, som den er hos lillebror. Lyder bliver let en smule skinger, og det er der ikke meget lyd, der bliver bedre af.

Kigger man rent på volumen, så er der mere at komme efter i XBT, end der er i ROX, men forskellen er ikke kæmpestor, og lydkvaliteten følger ikke med volumen.

Transportable højtalere i denne størrelse har det notorisk svært med bas, og selvom ECOBXT gør det hæderligt, så er det også svært for den at give den fuld gas, så det kan mærkes i mellemgulvet.

Familieligheder

Batteriet holder længe. Firmaet selv siger 10 timers spilletid, og det passer ganske godt. De 10 timer er til en strandfest natten over, uden den skal lades op, og det er ganske fint.

Der er heller ingen vej uden om, at designet ikke er for enhver. Det stråler ud af højtaleren, at den skal bruges aktivt og ikke være halvt højtaler og halvt pyntegenstand. Den vil passe godt ind spændt bag på en kajak, hængende i selen hos en bjergbestiger eller noget i den stil, men i reolen i stuen ved siden af porcelænet fra Royal Copenhagen vil ECOXBT se malplaceret ud.

Ud over bluetooth er der også mulighed for at sætte et almindeligt jack-stik i og spille musikken den vej, hvis man ikke har bluetooth til rådighed. Opladningen sker med micro USB, så det er de færreste, der vil have svært ved at få fyldt strøm på tanken.

Modsat lillebror

ECOBXT har den smarte egenskab, at ud over at være vandtæt, så kan den også flyde. Ikke nok med at den kan flyde, så flyder den med højtaleren pegende opad, så ligger man på en luftmadras og flyder rundt i poolen, kan ECOBXT altså flyde med uden at det går ud over musikken. Det med at flyde har lillebror også, men den vender altså med højtaleren ned i vandet, hvis den bliver tabt.Der er noget mere pondus i denne omgang, da ECOXBT er noget større end ECOROX. De to store håndtag, eller ører om man vil, betyder, at den vil fylde meget mere i tasken, når man skal have den med til stranden. Det er ærgerligt, da de ikke gør så meget andet end at give et sted at holde højtaleren.

En lille, men lidt mærkelig ting, der adskiller de to højtalere, er at dækslet til USB-stikket ikke sidder fast. Der hører en lille strop med, hvor man kan sætte dækslet fast til et af ørerne, men det ligner en alternativ løsning, og det er ikke videre praktisk. Hvis dækslet skulle blive væk, ville det trods alt være en lettere katastrofe, da vandtætheden ville forsvinde, og det er den primære funktion ved ECOXBT.

Nærmere Brian end Michael

De to brødre med efternavnet Laudrup er et fint eksempel på styrkeforholdet mellem de to ECOXGEAR højtalere vi har kigget på. Begge er jo bestemt glimrende fodboldspillere, og selvom Michael overordnet set var en bedre fodboldspiller, så havde Brian enkelte ting, han gjorde bedre end Michael.

Det er samme følelse, jeg sidder med her. ECOROX er det bedste valg, men ECOXBT har også enkelte egenskaber, hvor den er sin bror overlegen. At højtalerne vender opad i vandet er enkelt, men smart, og det gør ROX ikke. XBT kan også spille lidt højere.

De deler også en del af de samme dyder som for eksempel vandtætheden og batteritiden, og det er meget tiltalende egenskaber at have til en aktiv livsstil eller kanoturen i ferien.

Det betyder mobilsiden.dks karakterer

ECOXBT får 4 ud af 6 stjerner.

Fordele:

  • Lang batteritid
  • Vandtæt
  • Spiller i vandet

Ulemper:

  • Upraktisk design
  • Uimponerende lyd
 

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies