Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Efterlyses: Mærkning af antennekvalitet på mobiler

Efterlyses: Mærkning af antennekvalitet på mobiler

Teleoperatørerne ønsker kunderne skal oplyses omkring antennekvaliteten på mobiltelefonerne. Producenterne er ikke ligeså glade for idéen.

Når du køber en ny mobiltelefon, får du som forbruger ikke viden om mobiltelefonernes svingende antennekvalitet. Teleselskaberne og –eksperter efterlyser nu en mærkning.

Mærkningen burde være muligt, da producenterne ligger inde med detaljerede oplysninger om, hvor gode eller dårlige deres telefoner er til at få forbindelse til netværket. Kvaliteten varierer ekstremt, og den bedste mobiltelefoner er faktisk ti gange bedre til at få forbindelse til netværket, end den dårligste.

Forbrugerne er uvidende omkring denne svingende kvalitet, og derfor er teleoperatørerne kommet med et forslag om at få indført en mærkningsordning.

Gert Frølund Pedersen, Professor i antenne- og radioudbredelse ved Aalborg Universitet, har udviklet en metode der kan måle telefonernes sende- og modtagekvalitet. Det er i dag standard i den globale teleindustri, og producenterne indberetter også hver enkelt telefons ydeevne til den internationale brancheorganisation CTIA.

Gert Frølund Pedersen fortæller også, at det er af forretningsmæssige hensyn producenterne ikke offentliggør tallene, men det ville komme de forbrugere tilgode, som bor i områder hvor dækningen ikke er så god.

Reaktion fra regeringen

Regeringen har nu reageret på problematikken med mobilnettet, og vil få Erhvervsstyrelsen til at undersøge barriererne der kan give en bedre mobildækning. Her vil Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) lade telefonens antenne kvalitet indgå i undersøgelsen.

Ole Sohn afventer dog resultatet af undersøgelsen før han vil forholde sig til en mærkningsordning.

HTC vil gerne tage en dialog med teleoperatørerne og Ole Sohn, men den nordiske direktør Peter Frølund er umiddelbart skeptisk overfor en mærkningsordning.

- "Udfordringen er, at de forskellige netværk fungerer forskelligt, afhængig af hver telefon, og hvorhenne i landet man er. Vi har ikke noget at skjule og står ved de telefoner, vi laver", siger Peter Frølund.


Læs også:
 - Efterlyses: mærkning af antennekvalitet på mobiler
 

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

JP 06-02-2012 19:48:25

Hvis vi havde haft det for et års tid siden var antennegate slet ikke blevet til noget for så kunne alle se sort på hvidt at alle telefoner mister signal og ingen var gået i kollektivs selvsving.

0 0
Schwartz 06-02-2012 11:04:49

Ach SO!

Jeg har ofte oplevet at mobilsignalet er dårligt i mit område, og det er desværre både iPhone, HTC Tattoo og HTC Legend, der eksempelvis giver en mudret lyd og falder ud. Og helt overordnet har jeg bemærket at signalkvaliteten er dalet med introduktionen af smart/touch phones. Det er så slemt at jeg af og til tyer til Skype på telefonen, via trådløst netværk, for at får en ordentlig kvalitet.

Så jeg hilser initiativet velkomment, om det bliver til noget er så en helt anden diskussion... :-)

0 0
06-02-2012 10:43:56

... men så alligvel, flot HTC.

Det burde vel være muligt at lave en standardtest på linje med Euro NCAP.

Hvis de alle bliver testet uafhængigt under samme forhold så burde det være muligt at få et sammenligneligt grundlag.

0 0
Bjarke Hansen 06-02-2012 21:33:16

Faktiskt har der jo siden for længe siden været sådan nogle test. Men det har været for øje og måle hvor meget stråing mod hovedet, når man holder telefonen op mod øret..

Den første telefon på markedet med indbygget antenne, sad der er en retningsbestemt antenne i toppen af telefonen.

Efter man begyndte at måle SAR strålingen mod hovedet, er det gået ned af bakke med antennens kvalitet. Dårligere antenne=lavere stråling mod hovedet og antennen er flyttet fra toppen af telefonen til bunden af telefonen hvor folk holder deres hænder. Men det testes jo ikke hvor meget stråling der går tabt imod hånden.

En test af telefonens gode/dårlige antenne vil også være et problem da det er næsten umuligt at teste som i den virkelige værden. Telefonenerne udformes dermed efter testprensipperne som kan "måles"

0 0
Bjarke Hansen 06-02-2012 21:40:03

angående SAR... Så har APPLE stadig ikke opgives deres målinger for SAR værdi. (som helt sikkert nok ikke overholdes, pga antennens design)

FX HTC sensation havde lidt samme prensip med 2 antenner, hvor den kunne skifte. Men antennen i toppen er fjernet i deneuropæiske version pgs disse SAR værdier. Det er så også derefter været problemer med modtagelsen i den´ telefon ved kortslutning, men mobilsiden vistnok modtog så en "test" telefon med 2 antenner hvor problemet ikke er der.. (men overholder ikke SAR) så det er et problem med de test der har gjort dårlige antenner.. APPLE er så bare ligeglade med alle myndiheder og sælger for milliarder af telefoner alligevel (og ingen forhindre dem)

0 0
Benjamin Jensen 08-02-2012 01:55:41

Det er jo ikke svært at finde test af det på nettet. Der er utrolig mange målinger.

http://reviews.cnet.com/2719-6602_7-291-15.html?tag=page;page

0 0

Om brug af cookies