Egen applikationsbutik på vej fra Staten

Statens IT arbejder med ideen om, at lave egen applikationsbutik, som myndighederne kan benytte til at sælge applikationer.

Egen applikationsbutik på vej fra Staten

Statens It arbejder lige nu på ideen om, at udvikle deres egen applikationsbutik. Ideen går i al sin enkelhed ud på, at myndighederne fra den App Store skal kunne sælge og udbrede kendskabet til sine egne udviklede applikationer. Det skriver Computerworld.dk.

Førsteprioriteten er dog, at sørge for en sikker og stabil drift, understreger direktør Michael Ørnø.

Men Statens It undersøger mulighederne for, at lave en enterprise App Store, da man vurderer, at kunderne kommer til at udvikle applikationer – og der er et behov for at distribuere dem til udvalgte grupper.

Med egen App Store, er det dermed ikke nødvendigt kun at køre gennem Apples App Store eller Google Play Store – i stedet kan de gøres tilgængelige til en afgrænset gruppe medarbejdere, borgere eller lignende, forklarer Statens It.

Derfor forventer Statens It i fremtiden, at kunne tilbyde dets kunder en løsning med distribution af applikationer, som opfylder deres behov – både hvad angår brugervenlighed, sikkerhed og pris.

Der er dog endnu ikke fastlagt en tidsplan for udviklingen, oplyser Statens IT.