Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ejere af OnePlus 3 advares mod 'skadelig' system-app

Ejere af OnePlus 3 advares mod 'skadelig' system-app

Har du fået en notifikation på din OnePlus 3 om, at appen 'GPIO Switch' er skadelig, og at du bør deaktivere den? Frygt ej - det er falsk alarm.

Ejere af OnePlus 3 er i løbet af de seneste dage blevet mødt af denne besked.
Ejere af OnePlus 3 er i løbet af de seneste dage blevet mødt af denne besked.
Foto: Mobilsiden.dk

Siden i lørdags er ejere af OnePlus 3 blevet mødt med en notifikation om, at den mystiske app ’GPIO Switch’ kan beskadige telefonen, og at det derfor anbefales, at man deaktiverer den. Men der er ingen grund til bekymring, forsikrer OnePlus.

Der er ikke noget at sige til, hvis du har ændret dig over denne pludselige notifikation, for hvad er appen ’GPIO Switch’ overhovedet for en, og hvorfor er den skadelig? Du er ikke den eneste, der har stillet disse spørgsmål, for alene i én forumtråd på OnePlus’ hjemmeside har over 100 brugere kommenteret på det besynderlige problem.

Læs også: Android O bliver sidste opdatering til OnePlus 3 og 3T

I tråden oplyser OnePlus’ Community Manager David Y., at der intet er at frygte, og at der er tale om falsk alarm:

”GPIO Switch er et værktøj til produktionen af enheder. Det er ikke skadeligt. Vores produktteam er opmærksomme på denne feedback, og de undersøger årsagen til denne besked fra Google. Vi har ikke nogen konklusion endnu, men vi vil holde jer alle opdaterede”.

Appen ‘GPIO Switch’ er altså en systemapp, som er forudinstalleret på OnePlus 3, og som ingen funktion har for slutbrugeren. Google har for nyligt introduceret Google Play Protect, som er et indbygget værktøj i alle Android-enheder med adgang til Play-butikken. Værktøjet scanner automatisk efter skadelige apps i baggrunden, og det kunne altså godt tyde på, at det er denne nye funktion, der scanner lidt for grundigt efter problemer. OnePlus forsikrer som sagt, at den ikke er skadelig, og at du kan derfor tage det med ro.

Foto: Mobilsiden.dk

Hvis du klikker på notifikationen, bliver du mødt med et hvidt popupvindue som vist ovenover, hvor du kan trykke OK for at lade Google deaktivere appen for dig. Du kan også trykke på ’Behold den alligevel (ikke sikkert)’. Du kan dog uden problemer vælge at beholde appen, men der vil omvendt heller ikke være noget i vejen for at deaktivere den, da appen ingen funktion har.

Valgte du ikke at deaktivere appen i første omgang, kan du altid gøre dette ved at vælge Indstillinger » Apps » Vælg  » Vis system » Vælg ’GPIO Switch’ i listen af apps » Vælg ’Deaktiver’.

Læs også: OnePlus 5 lanceret i limited edition-farven Soft Gold

Ejere af OnePlus One, OnePlus 2, OnePlus X, OnePlus 3T og OnePlus 5 ser ikke ud til at være ramt af dette problem – højst sandsynligt fordi appen ’GPIO Switch’ kun er præinstalleret på OnePlus 3.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies