Ejere af Oneplus 5 melder om flere børnesygdomme

Ikke alle ejere af den nye OnePlus 5 er lige begejstrede. Flere oplever bl.a., at Wi-Fi-signalet forsvinder, når man holder et bestemt sted på telefonen.

Ejere af Oneplus 5 melder om flere børnesygdomme

Den nye OnePlus 5 er ikke endt i hænderne på forbrugerne uden et par børnesygdomme. I den forgangne uge har flere ejere af den nye topmodel delt videoer og skrevet kommentarer rundt omkring om primært to problemer, der ser ud til at gå igen hos mere end blot en uheldig person.

Læs også: OnePlus snyder igen – taget i benchmark-fusk

Det første problem drejer sig om, at 5 GHz WiFi-forbindelsen skulle miste signalet, når man rører telefonen et helt bestemt sted øverst på rammen, hvilket ofte kan ske, når man holder telefonen i liggende tilstand med begge hænder. En bruger på hjemmesiden Reddit og på OnePlus’ forum har blandt andre rapporteret om problemet. Flere brugere i kommentarerne kan reproducere fejlen, mens lige så mange ikke oplever problemet.

Den 27. juni udgav OnePlus dog en softwareopdatering til OnePlus 5, hvor der skulle være rettet en fejl, som gør, at ”Wi-Fi-signalet lejlighedsvist forsvinder”. Det er uvist, om det er ovenstående fejl, der er forsøgt rettet, men det er meget nærliggende at tro.

Mystisk effekt når man scroller

Den anden fejl synes at være en anelse mere udbredt end Wi-Fi-problemerne. Det drejer sig om et problem, hvor skærmen laver en mærkværdig ’jelly’-effekt, som den kaldes, når man scroller op og ned – lidt som om at dele af skærmen reagerer forsinket, ikke helt kan følge med og nærmest strækker sig. I ovenstående video ses problemet. Også denne video viser samme problem.

Der florerer allerede flere teorier om, hvad der forårsager dette problem. Hjemmesiden XDA-developers har forhørt sig hos en af sidens udviklere, der udvikler såkaldte custom ROMs til OnePlus-smartphones.

Læs også: OnePlus lover: OnePlus 3 og 3T får Android O i år

Den første teori går på, at det er den såkaldte VSYNC-funktion, der hele tiden aktiveres og deaktiveres, men den tror udvikleren ikke på. Den anden teori lyder, at det skulle være fordi skærmpanelet er monteret den forkerte vej – altså vendt 180 grader forkert. Det skulle ifølge folk hænge sammen med, at skærmen opdaterer 60 billeder i sekundet oppefra og ned, men den teori tror udvikleren heller ikke på. Som en bruger skriver på hjemmesiden Reddit bør effekten være til stede uanset om skærmpanelet er monteret på hovedet eller ej – den vil blot være synlig alt efter hvilken vej man scroller.

Ifølge XDA-developers er der derfor højst sandsynligt tale om et problem i softwaren, som på den ene eller anden måde gør, at skærmen ikke opdaterer så flydende, som den bør gøre.

OnePlus har tidligere døjet med hardwareproblemer i dets første smartphone, OnePlus One. Her plagede de såkaldte ’ghost touches’ et stort antal brugere, men den dengang helt nye producent forsøgte i mange måneder at løse problemet med softwareopdateringer.

Emnets videre forløb

Historiens videre forløb. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 28/6/2017 blev sagen bragt videre med historien om Byt din gamle smartphone til en OnePlus 5 og spar penge – Læs her. Se også seneste nyt om tematikken her.