Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ekspert: Betaling for Skype og P2P bliver fremtiden

Ekspert: Betaling for Skype og P2P bliver fremtiden

Kunderne skal i fremtiden betale ekstra til teleselskabet, hvis programmer som f.eks. Skype skal benyttes, mener en ekspert. Grundabonnementet bliver til gengæld billigere.

Skype, Viber, og andre apps, der benytter netværket på en bestemt måde, vil fremover ikke være omfattet af ens standard dataabonnement på mobilen, eller ADSL-forbindelse i hjemmet.

Selvom de danske teleselskaber i marts udtalte, at de umiddelbart ikke vil blokere for Skype, er det den vej, at udviklingen går, siger teleanalytiker John Strand fra Strand Consult, der mener, at basispakken med ens netforbindelse, til gengæld vil falde i pris.

- ”Det bliver præcis som i luftfartsindustrien, hvor grundproduktet er billigt, og vil man have ekstra ydelser såsom mad og ekstra plads, så betaler man for det. I fremtiden bliver vi takseret for det vi konsumerer, ” fortæller John Strand til Mobilsiden.dk.

John Strand mener ikke, at betaling for funktionalitet som Skype, er at pille ved netværksneutraliteten.

- ”Alle kan benytte Skype hvis de vil. De skal bare betale for det,” lyder det fra eksperten.

Rundt i verden ser mange operatører på nye takseringsprincipper.

Herunder kan du høre John Strand uddybe hans meninger om, hvordan kunderne i fremtiden skal vænne sig til nye prismodeller.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

StephanK 08-05-2012 21:19:57

4. LICENCE

4.1 Licence. Subject to your compliance with these Terms, you are granted a limited, non-exclusive, non-sublicensable, non-assignable, free of charge license to download and install the Software on a personal computer, mobile phone or other device; and personally use the Software through your individual Skype or Qik user account (as applicable) (“User Account”). For the avoidance of doubt, (a) IT administrators working on behalf of a company may download and install the Skype Software onto personal computers or other devices used by personnel of such company; and (b) you are permitted to use the Software at a university or other educational institution, or at work. Skype reserves all rights not expressly granted to you under these Terms.

4.2 Restrictions. You may not and you agree not to.

(a) sub-license, sell, assign, rent, lease, export, import, distribute or transfer or otherwise grant rights to any third party in the Software;

0 0
StephanK 08-05-2012 21:14:32

Data er data uanset om det er film, musik, programmer, dokumenter eller spil.
Skype er gratis, godt så. Skype er ikke udviklet af et eller andet mobiltelefon selskab.
Hvis nu et teleselskab udvikler deres egen Skype alike program, ja så kan de selvfølgeligt kræve betaling for at bruge det. Spørgsmål er her, om det ville være lovligt at tjene penge på et program, som er gratis stillet til rådighed, så længe brugeren overholder de betingelserne i Skypes terms of Use. http://www.skype.com/intl/en-us/legal/terms/tou/

Så kære teleselskaber drop denne tanke igen. Udvikle jeres egen software og tjen penge på det, men hold fingere fra Skype, Teamspeak osv.

0 0
Bryan Hansen 19-04-2012 20:16:53

Det er jo dobbelt trafik, dobbelt betaling og dobbelt besværligt for alle parter. Hvis man både skal betale for at Skype skal være lukket for derefter at betale for at få det åbnet så går der sgu for meget administration i det. Samtidig tror jeg også Janus Friis (Udvikleren af Skype) vil blive noget skuffet da det netop var hans idé at Skype skulle være gratis.

0 0
BE 19-04-2012 18:49:36

Hvorfor roder han rundt i lavere priser og samtidig i tillægsbetaling for f.eks. Skype.

Kunderne skal så betale for teleudstyr der skal blokere for Skype, og samtidig betale for ydelsen Skype.

Det strider iøvrigt imod EUs netværksneutralitet, og er derfor ulovligt, men det har da også nogle sideeffekter hvis selve tanken om betaling for tillægsydelser skal forfølges.

Chat via messenger vil i så fald også falde ind under begrebet der skal prissættes specielt.

Fil via internettet skal vi så betale dobbelt op for, idet vi så skal betale for den høje båndbredde, og så for leje af filmen.
- Ja det kan vel gå så galt, at vi skal betale ekstra fordi det er en farvefilm og ekstra igen fordi det er en talefilm!

0 0
Jesper 19-04-2012 09:50:06

Netværksneutralitet handler netop om at man ikke skal diskriminere mellem forskellige typer netværkstrafik. Hvis man bruger en masse penge på at adskille P2P fra øvrige former for trafik - så vil det ikke blot koste penge, som forbrugerne i sidste ende skal betale - det vil også bryde med ideen om netværksneutralitet.

Anyway. Det er en idiotisk ide. På det trådede internet har man aldrig betalt forskellige takster for forskellige typer trafik. Mobilselskaberne må bare acceptere, at hvis de vil tjene penge på data, så må de acceptere at det flytter lidt kunder væk fra deres klassiske pengemaskiner: tale og SMS.

0 0
Villiam 19-04-2012 00:18:40

der findes andre alternativer så ;) bliver skype mere betaling end det er, så er det droppet helt. fb er allerede droppet :)

0 0
Kurt Jørgensen 18-04-2012 21:37:52

Hvordan i alverden kan man betegne den mand som "ekspert"?! Han gentager jo blot det, som teleoperatørerne har sagt igennem noget tid.

Jeg tror, at Obama vinder præsidentvalget (2008). Se mig...nu er jeg ekspert i USA-politik! :-D

Nå, spøg (og John Strand) til side.
Ovenstående argument svarer jo til, at man skal betale ekstra for avisen, hvis man har tænkt sig at bruge den til at pakke fisken ind i bagefter. Man køber et produkt for (også) at bruge det til noget andet.

0 0
19-04-2012 09:17:43

Det værste er at han er brugt i to artikeler her på siden, så hvis de lægger deres viden på sådan en åndsbolle, tja så kunne det være man hellere skulle se at finde sin viden et andet sted, for den viden og ingen viden er stort set det samme.

0 0
David K 19-04-2012 08:01:17

Det vil nu mere svare til at du skal betale ekstra for din avis hvis du vil have lov at åbne sportssektionens sider :)

Men ja, fuldstændig åndsvag "udvikling" det her, hvis jeg betaler for at bruge 1gb data på internettet skal det være fuldstændig lige godt hvad de data bliver brugt til!

Det kommer jo kun fordi teleselskaberne ikke kan tjene penge nok på sms'er og telefoni mere, men so what? Så må de jo udfase de services og omlægge sig til kun at være internetudbydere på mobil fronten. De kunne jo passende bruge resource på så at udbrede og forbedre stabiliet og hastighed på det mobilenetværk.

0 0
Jack 18-04-2012 17:58:09

JS er en nar.. selvfølgelig skal vi ikke betale for at flytte data over internet uanset hvilken data :-(

0 0
Klaus Noergaard 18-04-2012 16:27:51

Jamen det er jo ikke alle internetudbydere, som også er et teleselskab.

0 0
Emil B 18-04-2012 15:52:19

Det er jo ikke det samme for SAS at holde styr på hvem der har betalt for mad ombord, som hvis Telenor skal udskille dataen fra Skype og Viber fra almindelig surf. Der findes adskillige muligheder for at kryptere data, VPN osv osv som vil kunne snyde teleselskabet.

0 0

Om brug af cookies