Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ekspert: Dumt at Apple vil lave abonnements-apps

Ekspert: Dumt at Apple vil lave abonnements-apps

Apples nye abonnementsbaserede apps risikerer at skubbe både brugere, forlag og udviklere over på Android.

Apple har indført abonnementsbaserede applikationer, solgt via iTunes Store. Men det er ikke nødvendigvis en god idé. De kan nemlig ende med at skræmme både forbrugere, forlag og udviklere over til Android. Det vurderer topchef for research-virksomheden Forrester.

Apples ordning er allerede upopulær blandt forlagene, men nu bakker Forresters koncernchef George Colony op.

Han skriver i et blogindlæg, at Apple risikerer massiv hybris, hvis de ikke sætter abonnementsgebyrerne væsentlig ned. Pt. opkræver Apple 30 procent af alle abonnementsindtæger genereret fra salg foretaget via iTunes Store.

Colony mener, at et passende niveau for gebyr er omkring fem procent - altså kun en sjettedel af, hvad Apple mener er passende.

Gentager gammel fejl

Colony mener, at Apple risikerer at skubbe applikations-udviklerne i armene på det konkurrende mobilstyresystem Android.

-"Apple er i gang med at dumme sig," skriver han uden omsvøb. "Virksomheden risikerer at lave en gentagelse af pc-krigen i tidligere 1980'ere, da Microsoft bød alle velkomne i sin udviklingsverden, mens Apple forblev 'ren' og skræmte sine allierede væk... Denne gang kan Apples fjendtlige indstilling resulterede i et app-marked, der i 2014 kommer til at se nogenlunde sådan her ud: 80 procent Android, 10 procent Apple og 10 procent andre."

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies