Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ekspert: Ingen 3G-kompensation

Ekspert: Ingen 3G-kompensation

Teleselskaberne TDC, Telia og 3 skal ikke regne med at få kompensation fordi staten har solgt den fjerde 3G-licens til Sonofon over 400 millioner kroner billigere end hvad de tre selskaber betalte. Det mener en ekspert.

I går blev det afgjort at Sonofon, efter at have været eneste byder, løber med den ledige fjerde licens til 3G-telefoni formedelst en betaling på 533 millioner kroner. Dermed betaler selskabet omkring 417 millioner kroner mindre end hvad selskaberne TDC, Telia og 3 måtte slippe for deres licenser i 2001.

Og det fik straks de tre selskaber til endnu en gang at gentage budskabet om at de vil have kompensation fra staten. Et budskab som de har fortalt vidt og bredt siden det i foråret stod klart at der skulle gennemføres en ny auktion over den licens, som Orange oprindeligt sikrede sig, men som blev overflødig da Telia sidste år købte det franske selskabs danske aktiviteter.

Men ifølge en juridisk ekspert er der ikke noget at komme efter for de tre forsmåede teleselskaber.
»Umiddelbart er det mindre sandsynligt, at der kan blive tale om erstatning, for der står intet i hverken frekvensloven eller 3G-loven om et prismæssigt lighedssyn,« adjunkt Søren Sandfeld Jakobsen fra Handelshøjskolen i København til Børsen.

Han peger desuden på at 3G-loven foreskriver, at licensen skal sælges til en markedsbaseret pris, og efterspørgslen kan sagtens have ændret sig siden den første auktion over licenser i 2001.

De tre teleselskaber vil dog alligevel undersøge de juridiske muligheder for at få kompensation fra staten.

Denne nyhed er leveret af ComON.dk - Daglige nyheder til it-professionelle

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies