Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ekspert: Motorola-opkøb kan styrke Android

Ekspert: Motorola-opkøb kan styrke Android

Googles store udfordring er Androids fragmentering. Motorola-opkøbet kan styrke Android-platformen, mener en ekspert.

For 65 mia. kroner overtager Google Motorolas mobilafdeling. Med opkøbet får Google adgang til viden og patenter, som kan styrke dem i den fremtidige konkurrence mod blandt andet Apple.

Google har netop en del udfordringer særligt i forhold til fragmenteringen, mener en ekspert.

- "Den udfordring Google står overfor, er, at Android gennem de seneste par år har udviklet sig i forskellige retninger. Det vil sige, at forskellige producenter laver forskellige versioner af Android," siger teleanalytiker John Strand til DR Nyheder.

- "Apple har den fordel, at når man har udviklet en app til en iPhone, så kører den på alle iPhones. Android er meget mere fragmenteret, og der kan man som udvikler ofte opleve, at det som virker på én Android-telefon, ikke virker på en anden", slutter John Strand, der mener, at det netop nu er Googles helt store udfordring.

Læs også:
- HTC: Opkøbet er godt for os og Android
- Det mener Googles partnere om opkøbet 
- Web-TV: Android får store problemer i fremtiden
- Blog: Derfor synes jeg Android halter

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

PJ 16-08-2011 15:15:25

Det er jo ikke anderledes end det altid har været på PC'er - skal programmet kun virke med Windows 7, eller skal det også virke på Windows XP - og hvad med Windows 98?

Mange dårlige programmører har fået et chok når de oplever at Android ikke er en billigt tegneserie telefon hvor man liger skriver et script og så sker der noget, men at man rent faktisk skal kunne programmere.

0 0
Stig Nygaard 16-08-2011 11:55:46

Alle kan vist kalde sig ekspert. Synes nu ikke denne John Strands analyse virker så dyb.

Jeg tror altså også mere det handler om patenter til at slå igen med. Fragmentering og udstikning af kurs til andre Android producenter? Nej, selvom det selvfølgelig gør livet lidt sværere for udviklere, så er netop "fragmenteringen" også en af Android platformens styrker og fordele.

0 0
Torkild 16-08-2011 10:53:43

Endnu gang ser vi at John Strand ikke kan forholde sig til emnet, og lige skal have hans egen "android skal være som ios" holdning frem.

Jeg har købt Android for at blive fri fra en låst platform, og prisen så kan være at der er en app jeg ikke kan køre.... Ja så bruger jeg bare en af de Andre som kan det samme.

0 0
Urbanus 16-08-2011 11:19:39

Helt enig!

Endnu engang skal denne kæphest hives frem.

Lad mig sige det igen, som jewg har sagt det før: Androids problem er ikke fragmentering. Androids styrke er fragmentering! Hvis ikke det var for fragmenteringen, ville Android ikke have været det største styresystem på markedet.

0 0
zonetrooper90 16-08-2011 11:54:53

Jeg er egentlig enig med dig i det med at Androids styrke er i fragmenteringen, men det er jo desværre også en af systemets svagheder mht. opdateringer... iOS har ikke disse fragmenteringer og er derfor nemmere at opdatere for Apple... men når Google udgiver en ny version af Android så skal den først igennem mobilproducenterne og ha lagt nyt skin på og der skal laves eventuelle rettelser...

jeg har dog også selv en Android mobil da jeg ikke bryder mig om iOS og fordi jeg gerne vil ha det udvalg af personlighed som Android tilbyder...

0 0
JP 16-08-2011 10:49:04

Siger noget positivt om Apple. Hatten af for det.

0 0

Om brug af cookies