Ekspert: Nokias topchef kan kun sælge sovepiller

Efter 30 år i Nokia må Olli-Pekka Kallasvuo forlade virksomheden til fordel for en 'sælgertype'. En ny stil er nødvendigt for Nokias image, mener en teleekspert.

Ekspert: Nokias topchef kan kun sælge sovepiller

– “Olli-Pekka er så dårlig til at kommunikere, at han lige så godt kunne være med i en reklamefilm for sovepiller”.

Sådan lyder den direkte udmelding fra teleanalytiker John Strand, fra Strand Consult, når snakken falder på direktørskiftet hos verdens største mobilproducent Nokia. 

LÆS OGSÅ: Nokia rydder op i toppen

John Strand understreger, at Olli-Pekka Kallasvuo hverken har været en dårlig direktør eller forretningsmand. Det største problem er, at Nokia har haft en direktør, som har været en dårlig kommunikator.

Når man ser på tallene er fakta, at Nokia er den televirksomhed, der omsætter for flest penge, tjener mest og sælger den største andel af mobiltelefoner. Nokia er i salg førende på både lowend-mobiler og smartphones, men mangler et blockbuster-hit, der kan booste deres image.

Den nye mand i ledelsen hos Nokia hedder Stephen Elop. Han har en fortid i Microsoft, Adobe og Macromedia.

Den nye topchef er en sælger, der kan underholde

– “Nokia får nu den sælgertype, som de har manglet – én der kan springe rundt på en scene og underholde publikum – præcis som både Google, Apple og Microsoft har. Desuden taler han ikke gebrokken finsk-engelsk som Olli-Pekka, men amerikansk – og det er vigtigt, hvis Nokia skal i fokus hos de amerikanske medier, som stort set ikke omtaler Nokia”, siger John Strand.

John Strand er overbevist om, at Nokia nok skal komme tilbage – det er blot et spørgsmål om tid.

– “Når de får deres næste kæmpehit vil de tjene endnu flere penge. Man skal huske, at Nokia er en effektiv maskine, der har en størrelse og volumen der gør, at de kan producere og markedsføre produkterne til en omkostning, der ligger langt under, hvad konkurrenter kan formå”, slutter John Strand optimistisk.

Olli-Pekka Kallasvuo forlader Nokia med 18 måneders løn og diverse goder til en værdi af 4,6 millioner euro.