Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ekspert: Nokias topchef kan kun sælge sovepiller

Ekspert: Nokias topchef kan kun sælge sovepiller

Efter 30 år i Nokia må Olli-Pekka Kallasvuo forlade virksomheden til fordel for en 'sælgertype'. En ny stil er nødvendigt for Nokias image, mener en teleekspert.

- "Olli-Pekka er så dårlig til at kommunikere, at han lige så godt kunne være med i en reklamefilm for sovepiller".

Sådan lyder den direkte udmelding fra teleanalytiker John Strand, fra Strand Consult, når snakken falder på direktørskiftet hos verdens største mobilproducent Nokia. 

LÆS OGSÅ: Nokia rydder op i toppen

John Strand understreger, at Olli-Pekka Kallasvuo hverken har været en dårlig direktør eller forretningsmand. Det største problem er, at Nokia har haft en direktør, som har været en dårlig kommunikator.

Når man ser på tallene er fakta, at Nokia er den televirksomhed, der omsætter for flest penge, tjener mest og sælger den største andel af mobiltelefoner. Nokia er i salg førende på både lowend-mobiler og smartphones, men mangler et blockbuster-hit, der kan booste deres image.

Den nye mand i ledelsen hos Nokia hedder Stephen Elop. Han har en fortid i Microsoft, Adobe og Macromedia.

Den nye topchef er en sælger, der kan underholde

- "Nokia får nu den sælgertype, som de har manglet - én der kan springe rundt på en scene og underholde publikum - præcis som både Google, Apple og Microsoft har. Desuden taler han ikke gebrokken finsk-engelsk som Olli-Pekka, men amerikansk - og det er vigtigt, hvis Nokia skal i fokus hos de amerikanske medier, som stort set ikke omtaler Nokia", siger John Strand.

John Strand er overbevist om, at Nokia nok skal komme tilbage - det er blot et spørgsmål om tid.

- "Når de får deres næste kæmpehit vil de tjene endnu flere penge. Man skal huske, at Nokia er en effektiv maskine, der har en størrelse og volumen der gør, at de kan producere og markedsføre produkterne til en omkostning, der ligger langt under, hvad konkurrenter kan formå", slutter John Strand optimistisk.

Olli-Pekka Kallasvuo forlader Nokia med 18 måneders løn og diverse goder til en værdi af 4,6 millioner euro.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

andreasvo 11-09-2010 07:51:45

Som udgangspunkt syndes jeg faktisk nokia er med helt framme..
de har til tider nogle fantastiske reklamer, fx deres bordfodbold reklame for N8, en telefon der har alt. En telefon som n8 siger det hele, har ikke prøvet den, men tror det er en fantastisk telefon.. hardwaremæssigt er der få der kan lave telefoner som Nokia. Jeg tror det er meget vigtigt for nokia at være helt framme i skoene og gang efter gang er de de første der implementerer nye funktioner eller hardware komponenter. Det store problem er Apps og symbian.. Dt bliver spændene at se S3 og S4 når det kommer... hvis jeg kunne få N8 med Android ville det være den fedeste telefon på market...

0 0
Allan 10-09-2010 13:56:09

Skal man ikke vide noget om et emne for at være "ekspert"? John Strand begiver sig igen ud i at udtale sig om alt og alle i teleindustrien - og igen med begrænset held. At hævde at OPK (Olli-Pekka Kallasvuo) er skyld i Nokia's problemer pga mangel på underholdningsevner er direkte useriøst - men John Strand tror vel så meget på det, at han forventer succes for sin egen forretning ved at komme med den slags (underholdende) udtalelser. Seriøst er det i hvert fald ikke.

Bemærk, jeg er ikke uenig i at OPK nok ikke er den mest underholdende CEO, der er set, men den del af hans personlighed er altså ikke altafgørende for succesen af det firma, han leder.

0 0
10-09-2010 15:05:50

Men du må da give ham ret i, at nokia's image ikke ligefrem er vanvittigt "livligt" :D

0 0
Allan 10-09-2010 16:00:11

Nej, Nokia's image er måske ikke ligefrem vanvittigt "livligt", men en virksomheds succes måles stadig ikke efter, hvor underholdende deres CEO er. Og Nokia's globale markedsandel på 35-40% (lidt afhængigt af hvordan der tælles) har en del betydning når man ser på Nokia's succes og fremtidsperspektiver - at Nokia så lige mangler lidt pondus i et enkelt segment (high-end smartphone - et segment som nogen synes betyder alt), er noget, der kan arbejdes på.

0 0

Om brug af cookies