Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ekspert: Opkøb kan give lavere mobilpriser

Ekspert: Opkøb kan give lavere mobilpriser

Kunderne behøver ikke frygte stigende priser efter Telmore har overtaget M1, og TDC har fået kontrollen med Unotel.

Det sidste af de mindre uafhængige teleselskaber M1, er opkøbt af det TDC-ejede Telmore, der dermed styrker sig markedsposition yderligere. Selvom TDC nu også sidder på Unotel, mener en teleekspert dog ikke, at kunderne har noget at frygte.

- "Det er indviklet for selskaber som M1 og Unotel at købe ind hos teleoperatørerne. Samtidigt er det vanskeligt at være grossist på telemarkedet. Den ekstraomkostning der ligger i dette led forsvinder efter opkøbet. Det tror jeg i sidste ende kan betyde bedre priser for kunderne", fortæller teleekspert Torben Rune fra Netplan til Mobilsiden.dk

Han mener i øvrigt ikke, at kunderne nogensinde har haft et uafhængigt valg hos de små lavprisselskaber, da det stadig har været de store operatører, som har leveret netkapaciteten.

Stadig et marked i kaos

Selvom de små teleselskaber nu kontrolleres af de store, og der reelt bliver færre spillere, vil det ikke give et mere gennemsigtigt telemarked.

- "De store operatører klarer fint selv at gøre markedet svært at gennemskue for kunderne. Derfor er der ingen grund til at tro, at opkøbene ender med bedre overblik", lyder det fra Torben Rune.

Selskaberne lægges sammen

Teleeksperten tror ikke at selskaber som M1, Unotel eller Bibob på den lange bane får lov at fortsætte.

- "Af strategiske hensyn vil f.eks. M1 og Bibob stadig være navne på telemarkedet. Men jeg tror ikke vi vil se forskellige ledelser, afdelinger osv. Det hele samles i større enheder og "M1" eller "Bibob" vil blot være varenavne på hylderne. Præcist som når Arla producerer mælk under forskellige navne".

Torben Rune bemærker, at markedet nu kontrolleres fuldt ud af "de store", der fremover har komplet kontrol over koordinering af kundevilkår, priser, kampagner og brands.

Læs også:
 - Telmore overtager mobilselskabet M1
 - Unotel er opkøbt af TDC

Følg debatten på Mobildebat.dk
 - Klik her...

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies