Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Eksperter venter retssag mellem Apple og Google

Eksperter venter retssag mellem Apple og Google

Apple vandt første slag over Samsung, men det forventes af kommentatorer den største kamp venter forude mod Google.

Juryen var ikke længe om, at beslutte sig i retssagen mellem Apple og Samsung. Det blev sydkoreanerne, der blev fundet skyldig i forsætligt, at have kopieret Apples produkter blandt andet i designet af den første Samsung Galaxy S smartphone, men også i designet af brugerinterfacet. Det skriver Politiken.dk.

Apple vinder stor retssag over Samsung

Apple har igennem retssagen gjort klart, at det ikke er for at få fortjeneste tilbage de har kørt denne retssag, men fordi de ønsker konkurrenterne opfinder deres egne ting i stedet for at stjæle.

Samsung blev blandt andet fundet skyldige i måden man zoomer med fingrene og måden man rykker rundt på ikonerne.

Samsung har dog appelleret dommen, men om dette ændrer noget vil kun tiden vise.

Men kampen mod Samsung er én ting, for en række kommentatorer mener nu, at Apple vil gå efter den virkelige synder nu, nemlig Google. En række af de anklager, som juryen gav Apple medhold i, er nemlig dele af Googles Android-styresystem og altså kun noget Samsung benytter.

Fortune mener, at Apple er gået efter Samsung da de er den største trussel mod Apple i forhold til markedsandele.
 

Læs også:
 - Apple vs. Samsung – slutspurten er sat ind
 - Dommer opfordrer Apple og Samsung til dialog
 - Samsung: Apple stjal pinch-to-zoom

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kim 27-08-2012 10:23:11

Apple har ingen grund til at lægge sig direkte ud med Verdenens kæledægge Google. Uanset at de kommer med en dugfrisk kendelse om at de onde Syd-Koreanere kopiere Apple, er det langt fra sikkert at en jury vil give dem medhold i at Google gør det.

Forbrugere ser ikke på samme måde på tingene. Samsung laver telefoner, hvor de kopierer de evigt fremadskuende Apple, og hvor Google så laver nogle fantastiske dejlige gratis tjenester til, fordi Google bare så sådan et top-nice lækkert do good firma...

0 0
Sven A. 27-08-2012 10:09:57

"Apple har igennem retssagen gjort klart, at det ikke er for at få fortjeneste tilbage de har kørt denne retssag, men fordi de ønsker konkurrenterne opfinder deres egne ting i stedet for at stjæle."

Syntes det er dejligt at høre fra et firma som opfatter mange af andres opfindelser som deres egne.... får kvalmefornemmelse af deres dobbeltmoral...

0 0
BE 28-08-2012 01:02:04

- Ja..., - det lyder sandelig også pænere, men Apple har dog ikke doneret pengen til velgørende formål, og det burde de vel gøre når det ikke sker for "pengenes skyld"!

Ja, Aplle har i hvertfald ikke opfundet Ipad'en selv, for den optræder i heleholdvis filmen "Rumrejsen 2001", og i filmen "Dune".
Begge film 10 år før Apple "opfandt" deres egen version.

- Så er der i øvrigt ikke så langt til mobiltelefonen med stor skæm, som vi kender dem i dag.

Pinch-to-zomm er bare en ændrig af et vindue ligesom i Windows, så det var jo allerede opfundet inden Apple i nutiden gør krav på opfindelsen?

Meget peger på Apple selv stjæler med arme og ben fra andre, og vil efterfølgende overbevise verden om, at de selv har opfundet det.

Musen blev opfundet af Xerox i deres udviklingslaboratorier, men anede ikke hvad de kunne bruge den til, og da Steve Jobs og Steve Wozniack var på besøg, så SW mulighederne og så købte de rettighederne.
(det er den historie jeg har hørt om forløbet)

Jeg noterer mig der er en amerikansk jurakyndig der mener Apple har vundet en knusende sejr over Samsung, - men.., det er vist så som så med den knusende sejr.

Apple krævede 2. 5 mia. $, men fik altså kun 1 mia. $ ifølge dommen.
Omregnet har de altså fået ret for 40 %, altså mindre end halvdelen ved deres søgsmål.
- Det er derfor aldeles fornuftigt Samsung appellerer dommen!

0 0
Haps 27-08-2012 10:07:33

Et stort nederlag for forbrugererne generelt og et uomtvisteligt bevis på at patent systemet er fuldstændig til grin....

0 0

Om brug af cookies