Eksperterne afgiver dom over Nokias Windows-telefoner

Der er ingen tvivl om, at de nye Windows Phones fra Nokia vil få en stor betydning for selskabets fremtid. Eksperternes dom er klar.

Eksperterne afgiver dom over Nokias Windows-telefoner

Nokia har netop præsenteret de første to telefoner, som er frugten af det samarbejde Nokia og Microsoft har indgået.

Med lanceringen af disse Windows Phones, så er kampen for Nokia begyndt mod at genvinde noget af det tabte terræn på smartphone-markedet. Her har Nokia gennem lang tid mistet store markedsandele.

De første eksperter er klar til at afgive deres dom over Nokia’s fremtid.

– “Nokia har med Lumia 800 taget et relativt stort skridt for at få indhentet det efterslæb, som selskabet havde til konkurrenterne i den højere ende af smartphone-markedet,” fortæller aktieanalytiker Robert Jakobsen fra Jyske Bank.

Aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank følger op og siger; – “Det er stadig for tidligt at afgøre, om det er det endelige comeback, men Nokia viser, at selskabet er rigtig gode til at lave noget hardwaredesign, der ser godt ud, og som kan produceres til rimelige penge i store mængder”.

Morten Imsgard mener også, at det er vigtigt Nokia kom med to telefoner i forskellig prisklasse. Det beviser nemlig, at Windows Phone kan presses ned på noget hardware, som ikke behøver være high-end.