Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Elektronisk nyhedsbrev endte med bøde til Fona

Elektronisk nyhedsbrev endte med bøde til Fona

Det elektroniske nyhedsbrev der skal lokke kunder til, endte med at have den modsatte effekt for elektronikforretningen Fona.

Man kan dagligt eller ugentligt få tilsendt nyhedsbreve, der informerer om virksomheders tiltag eller bedste øjeblikkelige tilbud. Mister man dog interessen for disse nyheder, kan man afmelde sig denne service - det plejer man i hvert fald.

Læs også: Ericsson gengælder og sagsøger Apple

To forbrugere af Fonas nyhedsbreve havde afmeldt sig og fået en bekræftelse via mail, der skulle forsikre dem om fred fra Fonas tilbud. Alligevel vedblev Fona med at tilsende nyheder, der med tiden løb op i 30 uanmodede reklamer.

Eftersom de to forbrugere fik nok, vendte de sig til Markedsføringsloven §6 der lyder: "Virksomheder må ikke sende elektroniske reklamer til forbrugere, der har tilbagekaldt et tidligere afgivet samtykke. Det skal være let og gratis for forbrugerne at framelde sig de elektroniske reklamer, og de skal til enhver tid kunne gøre det."

Læs også: Apple sagsøgt over manglende lagerplads

Fona endte derfor med at pådrage sig en bøde på 10.000,- kr. ved at overtræde forbuddet mod spam. Dertil oplyser Fona at nyhedsbrevene blev udsendt på grund af teknisk fejl, som efterfølgende er blevet rettet.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Robert 10-02-2015 01:26:19

10.000 kr. Avs hva, det er jo en månedsindtægt. Bøder og fængselsstraffe er og bliver symbolske i Danmark.

2 1
Shawn 10-02-2015 07:48:03

Det var en af de sjoveste indlæg længe. Der er vist ikke mange fængselsstraffe der er symbolske ;)

Men tilbage til denne straf. Hvis der er sendt under 100 nyhedsbreve ud koster det som et min. 10.000 kr. Når vi kommer ud over de 100 så er prisen 100 kr. Pr. Stk. Dvs. Bliver der sendt 1000 nyhedsbreve koster det 100.000 kr. Det er sgu da fair nok. Du gør jo ikke skade på nogen.

3 2

Om brug af cookies