Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   En pind finder vej

En pind finder vej

Et nyt GPS-system har set dagens lys. Den nye GPS Dandella, der ligner en pind, bøjer sig i den retning, man skal gå.

Det er to designere fra Design Incubation Centre i Singapore, der har udviklet den nye GPS-pind ved navn Dandella.

Den spøjse GPS-enhed er håndholdt. Pinden har en mekanisk ende, der peger i den retning, man skal gå. Når målet er indenfor rækkevidde, begynder en lysindikator for enden af pinden at blinke.

De to designere bag den nye GPS fandt på ideen, fordi de gerne ville finde en løsning der kunne hjælpe mennesker, der var blevet væk. Med GPS-pinden på sig er hjælpen lige ved hånden, hvis man er faret vild.

Inden man tager Dandella i brug, skal den kobles til et docking-system med en computer, så den kan få programmeret de destinationer, den skal kunne finde. Dandella kan indstilles til at finde faste punkter, som man kender det fra GPS-navigering, eller den kan finde en anden Dandella, hvis de er blevet synkroniseret.

Når først GPS-pinden er aktiveret, bruger den helt almindelig GPS-teknologi til at finde ud af, hvor den befinder sig og hvilken vej man skal gå.

Selvom Dandella mest af alt ligner en pind, har designerne haft en mælkebøtte – på engelsk dandelion – i tankerne, da de producerede GPS-enheden. Billedligt sammenligner designerne Dandella med en mælkebøtte, der bliver ført væk af vinden og svæver frem til sin destination.

Den mekaniske ende har også sit idemæssige ophav i blomsternes verden. Her er der tænkt på, hvordan blomster automatisk vender deres hoveder efter solen.

At Dandella er en god idé, kan der ikke herske tvivl om. Enheden har allerede vundet sin første pris ved en internationale designkonkurrence Osaka i begyndelsen af februar, hvor den løb af med sejren. Samtidig er der allerede flere virksomheder, der har henvendt sig til Design Incubation Centre i ønsket om et samarbejde om at fremstille produktet.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies