Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   En rask gåtur giver mobilen mere batteri

En rask gåtur giver mobilen mere batteri

En ny teknologi kan give mobilen længere batteritid, hvis man bevæger sig.

Vil det ikke være smart, hvis du kan producere strøm til din mobil, når du cykler på arbejde, går rundt i supermarkedet eller løber en tur?

Det kan meget vel blive virkelighed, lyder det fra et forskerhold på University of Wisconsin. En genstand i skoen kan således omdanne vores bevægelser til strøm.

- "Generelt set er mennesker nogle meget stærke, energiproducerende maskiner," siger professor Tom Krupenkin ifølge BBC.

På denne måde kan mennesket skabe nok energi til at oplade en mobiltelefon eller en bærbar computer.

Bevægelse konverteres til strøm

Teknikken er baseret på, at tusindvis af væskedråber i bevægelse kan konverteres til strøm.

Den største udfordring er imidlertid at få forbundet denne genstand i skoen med vores mobiler. En kabelslutning kan overføre strømmen direkte til telefonen, men det kan være særdeles upraktisk.

Forskerne har derfor et andet forslag til udnyttelsen af energien. Man placerer et Wi-Fi-hotspot eller bluetooth i skoens energikilde, der skal fungere som 'mellemmand' i forbindelsen mellem netværket og telefonen. Ifølge forskerne kan mobilen således spare strøm ved ikke at skulle bruge kræfter på den lange kommunikationsafstand til netværket og i stedet udnytte den korte afstand til senderen i skoen.

Ikke desto mindre vil konceptet nu blive kommercialiseret i et nystartet firma ved navn InStep NanoPower.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Robert 26-08-2011 16:11:29

Man kan vist rolig sige det ikke er første gang i bringer denne form for nyhed. Før har I skrevet om hvordan teknikker hvor lyde kan oplade din telefon, f.eks ved at snakke i telefonen. I har også skrevet om hvordan man kan få opereret en lille chip ind i kroppen, så telefonen kan oplades via dine hjerteslag.

Her flere måneder efter mener I så at en teknologi som kræver fysisk aktivitet for at oplade telefonen er en nyhed der er værd at fortælle? Ja det er ikke kun et skridt tilbage, ja det er hele den løbetur man skal bruge på at oplade batteriet :)

0 0
Emil B 26-08-2011 12:51:59

Er det ikke det, de helt dyre ure også benytter sig af? De trækker sig selv op ved bevægelse har jeg hørt... Så er det vel bare at sætte en dynamo for enden af dén mekanisme, og så har man strøm...

0 0
peter 26-08-2011 13:40:44

Jo og prøv lige at overveje hvor lang tid et ur normal vis kører på et knapcelle batteri - et par år. Mens en mobil kører en dag eller to på et batteri som har mange gange mere effekt i sig. Så måske kan man efter en times løbetur få genereret nok strøm til at mobilen kan køre et sekund eller to.

Jeg har ikke hørt om metoder der kan generere mere strøm end til lige at kunne drive ultra ultra lowpower devices og ikke noget i nærheden af en mobil tlf. Jeg tror ikke rigtigt på - i hvertfald ikke vha. kinetisk energi.

0 0
Naggie21 26-08-2011 12:15:27

Kinetisk energi er fandeme ikke ny teknologi. Det er faktisk utrolig simpelt ar udvinde. Smart at der kommer et kommercielt produkt, men nyt er det i hvert fald ikke!

0 0

Om brug af cookies