En rask gåtur giver mobilen mere batteri

En ny teknologi kan give mobilen længere batteritid, hvis man bevæger sig.

En rask gåtur giver mobilen mere batteri

Vil det ikke være smart, hvis du kan producere strøm til din mobil, når du cykler på arbejde, går rundt i supermarkedet eller løber en tur?

Det kan meget vel blive virkelighed, lyder det fra et forskerhold på University of Wisconsin. En genstand i skoen kan således omdanne vores bevægelser til strøm.

– “Generelt set er mennesker nogle meget stærke, energiproducerende maskiner,” siger professor Tom Krupenkin ifølge BBC.

På denne måde kan mennesket skabe nok energi til at oplade en mobiltelefon eller en bærbar computer.

Bevægelse konverteres til strøm

Teknikken er baseret på, at tusindvis af væskedråber i bevægelse kan konverteres til strøm.

Den største udfordring er imidlertid at få forbundet denne genstand i skoen med vores mobiler. En kabelslutning kan overføre strømmen direkte til telefonen, men det kan være særdeles upraktisk.

Forskerne har derfor et andet forslag til udnyttelsen af energien. Man placerer et Wi-Fi-hotspot eller bluetooth i skoens energikilde, der skal fungere som ‘mellemmand’ i forbindelsen mellem netværket og telefonen. Ifølge forskerne kan mobilen således spare strøm ved ikke at skulle bruge kræfter på den lange kommunikationsafstand til netværket og i stedet udnytte den korte afstand til senderen i skoen.

Ikke desto mindre vil konceptet nu blive kommercialiseret i et nystartet firma ved navn InStep NanoPower.