En Samsung Galaxy S III – er ikke en Samsung Galaxy S III

BAGGRUND: En Galaxy S III er ikke det samme smartphone alle steder. Læs om de mange varianter.

En Samsung Galaxy S III – er ikke en Samsung Galaxy S III

Når du står og skal erhverve dig en ny smartphone, går overvejelserne på hvilket mærke og styresystem du ønsker. Efterfølgende hvilken model det skal være, samt der måske findes flere farve-varianter af modellen.

Men mere end det synlige har faktisk også betydning, ved købet af ny smartphone. Noget af dette, kan være med til at påvirke, hvor god dækning du oplever på mobilen.

Mobiltelefoner er produceret i et stort globalt produktionsnetværk og har en kompliceret forsyningskæde. Den samme telefon kan fremstilles med forskellige komponenter fra forskellige leverandører, da det ganske simpelt ikke er muligt for producenten, at levere præcis den samme hardware i alle egne af verden.

Modellen, og komponent-sammensætningen, kan variere både fra land til land og inden for det samme land. Der er eksempelvis mindst 10 varianter af de ”samme” Galaxy S III’ere på verdensplan.

Samsung Galaxy S III er ikke den eneste telefon hvor dette er gældende. Den er blot et eksempel i denne artikel.

Forskellige versioner af Samsung Galaxy S III (Kilde: Wikipedia)

Flere Galaxy S III-varianter

Samsung har sendt en række versioner af deres populære topmodel, Galaxy S III på markedet. Forskellene er alt lige fra forskellige chipsets til grafik, processorer, hukommelse, Android-version m.v.

Foruden det, så findes telefonen også i forskellige farvevarianter, samt med forskellig hukommelse og med eller uden 4G LTE.

Der er også minimale forskelle på den fysiske størrelse på de forskellige markeder. Du kan se en oversigt over forskellene på tabellen herover, eller på dette link.

Så en Samsung Galaxy S III er langt fra ”bare” en Samsung Galaxy S III.

Mens S III-varianterne ikke er specielt tydelige for slutbrugeren, har vi tidligere set et eksempel med HTC Desire og Google Nexus One tilbage i 2010, som blev sendt på markedet med skærmtypen AMOLED – denne blev senere udskiftet til Super LCD grundet leveringsproblemer.

 – Ny skærmtype i HTC Desire og Google Nexus One

Sidste år var HTC igen på banen med et eksempel, dengang kom HTC One S med to forskellige typer processor.

Mobiler tilpasses netværk

Smartphones bliver desuden tilpasset netværkene ved de forskellige operatører.

Derfor kan du opleve, at din mobil fungerer perfekt på dit netværk – eller det modsatte.

Køber du eksempelvis din Galaxy S III ved en teleoperatør, så er denne tilpasset dette netværk. Hvis du skifter operatør, har du ikke længere garanti for det ”match”. Samme problemstilling gør sig gældende hvis mobilen købes i udlandet og benyttes i Danmark.

I sidste ende kan køberen stå med en telefon der performer dårligt, eller måske endda ikke har optimal dækning.

Hvis du vil gå dybere i problemstillingen omkring de forskellige versioner af smartphones, kan du læse denne rapport fra Strand Consult.

Sidste tilføjelse til sagen

Vi måtte absolut følge op på denne historie. mobilsiden fortsatte fortællingen. 6/3/2013 samlede vi op på historien og publicerede en artikel omkring Disse tendenser vil præge vores nye mobiler og tabletsKlik her for at gå til artiklen.. Se også seneste nyt om tematikken ved at trykke her..